Mitas Sport Force - slovenska radialka iz Kranjske Save

25. 9. 2013
Deli
Mitas Sport Force - slovenska radialka iz Kranjske Save

Mitas - del skupine ČGS in proizvajalec off-road plaščev - je svetovnemu tržišču predstavil nov radialni motorski plašč Sport Force pod blagovno znamko Mitas.

V svetu motociklizma Mitas niti ni najbolj poznana blagovna znamka, kadar je govora o motorskih pnevmatikah. Marsikdo pa jo pozna iz sveta kmetijske mehanizacije, za katero Mitas proizvaja pnevmatike pod znamko MITAS in CULTOR, za zahtevnejše kupce pa tudi pod licenčno znamko Continental.

Mitas pa je postal tudi lastnik družbe Savatech, ki bo blagovno znamko na motorskih pnevmatikah postopoma zamenjala za blagovno znamko MItas.

Plašč Sport Force je izdelan v družbi Savatech, ki je najnovejša pridobitev družbe ČGS Holding a.s. Linija plaščev za cestne in potovalne motorje bo tako še dodatno izpopolnila in izboljšala ponudbo obstoječih diagonalnih motorskih off-road plaščev Mitas. Nov radialni plašč Sport Force bo na voljo v treh dimenzijah za namestitev na prednja kolesa ter v petih za namestitev na zadnja kolesa.

Sport Force – varen, dinamičen in uporabniku prijazen plašč

"Radialni plašč Sport Force je plod intenzivnega štiriletnega razvoja in v celoti delo naših strokovnjakov. Temelji na naših dolgoletnih izkušnjah pridobljenih pri razvijanju cestnih in tekmovalnih plaščev za skuterje in motorje. Rezultat kombinacije najmodernejših materialov ter nekaterih inovativnih rešitev je nadvse konkurenčen izdelek," pravi Bojan Rupar, vodja razvoja.

"Linija plaščev Mitas Sport Force predstavlja prve motorske plašče, ki jih Mitas ponuja v radialni izvedbi. Izdeluje jih tovarna Savatech v Sloveniji," je še dodal Andrew Mabin, direktor trženja in prodaje v Mitasu ter podpredsednik uprave.

Tehnologija

Radialni plašči Sport Force so odlična izbira za voznike športnih, naked in supermoto motorjev, kot tudi za voznike športnih potovalnih motorjev.Ti plašči omogočajo dinamičen način vožnje ter brezskrbno in enostavno vodenje motorja v vseh pogojih vožnje. Pri razvoju plašča Sport Force smo združili nekaj pomembnih tehnik in tehnologij, ki jih je moč povzeti vtreh ključnih točkah:

OGT 3D (3-D prostorsko optimiziranje oblike kanalov)

S to tehnologijo se zagotavlja optimalna smer kanalov, optimalni potek  globine kanalov, pregrevanje zmesi za tekalno plast pa je zmanjšano.

SCT (tehnologija močnega ogrodja)

Tehnologija SCT ohranja togost ogrodja plašča na visokem nivoju tudi pri obrabljenem plašču, kar podaljšuje čas optimalnih voznih lastnosti skozi celotno življenjsko dobo plašča.

FEA (analiza po metodi končnih elementov / optimizirana stična površina)

Z uporabo analize po metodi končnih elementov (FEA) ter posebne računalniško podprte simulacije smo oblikovali optimalno konstrukcijo plašča. Konstrukcija plašča je deformabilna za doseganje največjega oprijema in istočasno toga za doseganje stabilnosti vožnje.

Zmes

Uporabljeni so bili moderni elastomeri S-SBR, za katere so značilne visoko funkcionalizirane polimerne verige. Omenjeni elastomeri v kombinaciji s polnili in ostalimi posebnimi dodatki znatno izboljšajo histerezo med elastomerom in polnilom. Vse naštete izboljšave v kombinaciji z dezenom, konstrukcijo in ojačitvenimi materiali zagotavljajo največji možni oprijem v različnih pogojih vožnje ter optimizirano življenjsko dobo plašča.

Dezen

Pri plaščih Mitas Sport Force globina kanalov dezena sledi dejanski obrabi plaščev. Pri sprednjih plaščih je globina kanala na sredini tekalne površine manjša, nato se poveča v predelu povečane obrabe plašča, proti robu tekalne površine pa se ponovno zmanjša ter postopoma preide v gladek plašč. Pri zadnjem plašču je globina kanala največja v srednjem delu, kjer prihaja do največje obrabe in odvajanja vode, potem se proti robu tekalne površine postopoma zmanjšuje ter na skrajnem delu, kjer plašč pri največjem nagibnem kotu pride v stik z voziščem, zaradi česar mora biti zagotovljen najboljši oprijem, preide v gladek plašč.

Dimenzije plaščev

SPREDNJI

110/70 ZR17 (54W) TL

120/60 ZR17 (55W) TL

120/70 ZR17 (58W) TL

ZADNJI

150/60 R17 (66W) TL

160/60 ZR17 (69W) TL

180/55 ZR17 (73W) TL

190/50 ZR17 (73W) TL

190/55 ZR17 (75W) TL

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"