Akrapovič pokal: Domačini uspešni pod Kalom

29. 9. 2008
Deli

Na jesensko nedeljo 28. septembra se je odvila sedma dirka iz serije Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič.

AMD Šentvid pri Stični se je zopet dokazal kot izreden organizator dirk, saj je odlično pripravil progo in izpeljal prireditev. Poleg dobrega vremena so za bogat obisk dirke, tudi s strani gledalcev, »krivi« številni domači tekmovalci.

MX OPEN R1

V tem razredu je štartalo enajst tekmovalcev in najbolje sta se na veliko veselje gledalcev izkazala prav domača tekmovalca. Damjan Smrekar (AMD Šentvid pri Stični) je s hitro in atraktivno vožnjo zmagal obe dirki, čeprav je v prvi vožnji padel. Na drugo mesto se je tako uvrstil domačin Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični), ki si je na dirkah izmenjal tretje in drugo mesto z Borisom Cerarjem (AMD Lukovica). Za njimi se je z dvema četrtima mestoma uvrstil Borut Hrovatin (MK Rihemberk).

MX 125 R1

Nastopilo je sedem tekmovalcev in tokrat jo je skupno najbolje odnesel Aljoša Molnar (AMD Feroda Celje). Z zmago v drugi vožnji in drugim mestom v prvi je prvo mesto za štiri točke odnesel Roku Bekanoviču (Rolum racing), ki je prvo dirko končal na prvem mestu, drugo dirko pa na četrtem. Aleksander Žafran (Geodrill racing team) se je skupno uvrstil na tretje mesto z osvojenimi točkami za četrto in drugo mesto. Z dvema tretjima mestoma se je z enako osvojenimi točkami uvrstil Theo Urbas (MK Notranjska), za njim pa na peto Miha Urbas (MK Notranjska).

Dirka MX OPEN R2

V tem bogatem razredu po številčnosti tekmovalcev je nastopilo 34 dirkačev. Dejan Podgornik (AMD Tolmin) je dvakrat suvereno zmagal z več kot desetimi sekundami prednosti pred ostalimi tekmovalci. Za njim je bil dvakrat Dejan Ogulin (NIX moto klub Semič). Na domači progi se je na tretje mesto povzpel Peter Šilc (AMD Šentvid pri Stični) s tretjim in četrtim mestom, za njim pa klubski kolega Robert Kavšek (AMD Šentvid pri Stični) s mestom šestim v prvi dirki in tretjim v drugi.

Dirka MX 125 R2

V prav tako izredno popularnem razredu je dvakrat nastopilo 36 tekmovalcev, v vrhu pa smo videli dve skoraj enaki dirki. Na za gledalce zaradi tega nič manj zanimivi dirki je dvakrat zmagal ljubljenec občinstva Rok Virant (AMD Šentvid pri Stični), s skoraj pol minutno prednostjo pred Andrejem Gregoričem (ABC Sport). V zadnjih nekaj dirkah redni povzpetnik na stopničke Anže Slivnik (MK ZAI) je z dvema tretjima mestoma na koncu stal na najnižji, njegov timski kolega Janez Ceglar (MK ZAI) pa se je uvrstil na četrto mesto. Peti je bil Žiga Petrič (ŠD Inotherm racing team) s šestim in sedmim mestom.

Dirka MX 85 / MX 85 junior

Na dirki v kategoriji MX 85 in MX 85 junior je vozilo skupaj sedemnajst dirkačev. Z dvema zmagama je Rok Majerič (TRK Tajfun šport) v razredu junior dvakrat ugnal favorita za naslov prvaka Roka Rusa (AMD Šentvid pri Stični), ki je bil dvakrat drugi. Za njima se je na tretje mesto uvrstil Matevž Jerebic (Geodrill racing team).

V kategoriji MX85 je na domači progi izredno hiter Luka Kutnar (AMD Šentvid pri Stični) na veliko veselje gledalcev z zmagama na obeh dirkah dvakrat ugnal prvaka pokalnega prvenstva Dejana Zvera (TRK Tajfun šport), ki je bil dvakrat drugi. Na tretje in četrto mesto sta se uvrstila Aljaž Lampret (AMD Šentvid pri Stični) in Miran Kovačič (AMD Trebnje), ki sta si na dirkah izmenjala tretje in četrto mesto. Na peto se je uvrstil Blaž Jesenko (AMD Škofja Loka).

Dirka MX 65 junior

Nick Škorja (TRK Tajfun šport) je v prvi dirki v prvem krogu padel, a se je hitro pobral in začel napadati tekmovalce, ki so ga medtem prehiteli. S tako hitro vožnjo, ki jo ostali tekmovalci v tem razredu ne dosežejo, je prehitel vse in na koncu zmagal. Prav tako je brezkompromisno končal na prvem mestu tudi v drugi vožnji in si že zagotovil naslov prvaka v tem pokalnem prvenstvu. Denis Vačovnik (MK Slovenj Gradec) je zasedel drugo mesto, za njim pa se je z dvema tretjima mestoma uvrstil Matic Milec (Hrvaška).

Dirka MX Veterani

Veteran z domačega kluba Igor Pancar AMD (Šentvid pri Stični), je z osvojenim prvim in drugim mestom skupno zmagal v kategoriji Veterani 35. Branko Peršoh (AMD Slovenske Konjice) si je z zmago v drugi vožnji in tretjim mestom v prvi vožnji zagotovil skupno drugo mesto. Za njim se je uvrstil Andrej Rus (AMD Orehova vas), ki je bil v prvi vožnji drugi, v drugi vožnji pa peti. Skupno so jim sledili na četrtem mestu Boštjan Kermavner (MK Notranjska) in na petem mestu Alojz Vogrinc (TRK Tajfun šport).

V kategoriji MX Veterani 45 je dvakrat prepričljivo zmagal Alojzij Fortuna (NIX moto klub Semič). Silvin Vesenjak (MK Enduro šport Maribor) si je tokrat po točkah delil drugo mesto z domačinom Stanetom Pečjakom (AMD Šentvid pri Stični), ker pa je bil Vesenjak drugo vožnjo pred Pečjakom je stal na podiju št. 2 . Na četrto mesto se je uvrstil Branko Kavšek prav tako z domačega kluba AMD Šentvid pri Stični.

Besedilo in foto: Jurij Furlan

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"