Akrapovič predstavil novo linijo izpuhov za enduro

Trenutno eden izmed vodilnih, če ne kar vodilni proizvajalec izpušnih sistemov, je letvico dvignil še višje, tokrat s produkti za enduro motocikle.

Akrapovič predstavil novo linijo izpuhov za enduro (foto: Akrapovič) Akrapovič
30. 8. 2019

Po pogovoru z Alojzem Trstenjakom, vodjo tekmovalne podpore pri podjetju Akrapovič, smo izvedeli, da je k spremembi oblike dušilca – reliefni površini na zunanji strani, botroval napredek samih enduro motociklov. S tem so veliko pridobili na kompaktnosti, prav tako pa je izpuh, ki je pri enduru močno izpostavljen praskam in udarcem, dodatno zaščiten. Spremenjena pa je tudi kapa dušilca, ki se po novem lahko pohvali z Akrapovičevim logotipom, a novosti niso le vizualne, saj je nekoliko povečan tudi volumen dušilca, kar se predvsem v območju nižjih vrtljajev odrazi v bolj enakomernem in vozniku prijaznejšem karakterju motorja. Alojz nam je zaupal tudi, da se je vse skupaj začelo s 300-kubičnimi dvotaktnimi motocikli, in da bodo vsaj zaenkrat tovrstni izpušni sistemi krasili le enduro motocikle.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri