Dakar 2009: Argentina-Čile

13. 2. 2008
Deli
Dakar 2009: Argentina - Čile

Dakar 2009 bo! Še več, potrdile so se neuradne govorice, da se reli seli v južno Ameriko, natančneje v Argentino in Čile s štartom in ciljem v Buenos Airesu!

Jubilejni 30. dakarski reli bo trajal od 3. do 18. januarja 2009, dolg bo 9000 kilometrov, hitrostnih preizkušenj pa bo za kar 6000 kilometrov.

Trasa bo potekal od Buenos Airesa na atlantski obali proti zahodu do mesta Valparaiso (tam bo dan počitka) v Čilu, ki leži na obali Pacifika. Torej lahko rečemo, da bo to dirka med dvema oceanoma.

A.S.O. se je s tem izognil grožnjam terorističnega napada, obe južnoameriški državi pa sta že nekaj let snubili organizatorje, da reli speljejo na njihovih tleh. Puščava Atakama in Patagonija bosta tako odličen poligon in izredno lepa kulisa za samo dirko in v izziv za najbolj drzne dirkače na svetu. O nastopu na tej dirki že razmišljata oba Slovenca Miran Stanovnik in Tomaž Merhar, glede na to, da sta bila prijavljena na letošnjo preizkušnjo pa bosta imela prioritetno pravico pri prijavah, ki se odpro že 15. maja.

Podrobnosti si lahko ogledate tudi na www.dakar.com.

Kljub temu, da so se za leto 2009 Afriki odpovedali, tam so bili v 30. letni zgodovini kar 21.krat, pa pri A.S.O.ju pravijo, da se v Afriko še nameravajo vrniti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja