Dakar 2013: Marc Coma ostaja doma, nadomestil ga bo Caselli

KTM-ova ekipa je ravnokar oznanila, da se eden izmed dveh tovarniških dirkačev ne bo udeležil prihajajočega relija v Južni Ameriki.

Dakar 2013: Marc Coma ostaja doma, nadomestil ga bo Caselli (foto: Edmunds J. / KTM images, Cudby S.) Edmunds J. / KTM images, Cudby S.
21. 12. 2012

Danes, v petek, 21. decembra 2012, so na novinarski konferenci v Barceloni oznanili, da Španec Marc Coma ne bo dirkal na Dakarju 2013. Razlog tiči v poškodbi, ki jo je letošnji prvak v svetovnem prvenstvu crosscountry rally-ja staknil na maroškem reliju v mesecu oktobru. Ker njegova rama še ni povsem ozdravljena, so v ekipi sprejeli težko odločitev, da ne bodo tvegali na 8.000 kilometrov dolgem reliju.

Šef KTM-ove ekipe, Alex Doringer: "Zelo nam je žal, da ne bo mogel voziti, a če dirkač ni 100-odstotno pripravljen, je za vse bolje, če ostane doma."

Marc Coma: "Zelo trdo smo delali z zdravniki in fizioterapetvi vse do zadnje minute, a moramo biti realni. Ena izmed ramenskih mišic mi še vedno predstavlja probleme, zaradi česar ne morem narediti določenega giba. Neudeležba je logična, biti moramo odkriti in pametno oceniti situacijo."

Da pa njegovemu dirkalniku 450 Rally in ekipi vseeno ne bo dolgčas, bo njegovo krmilo poprijel Američan Kurt Caselli, sicer zelo dober enduraš. V ekipi želijo, da se na dirko odpravi brez pritiskov in le z željo po novih izkušnjah. Kurt: "Vedno sem si želel nastopiti na Dakarju, a brez pomoči KTM-a se mi ta želja ne bi uresničila. Letošnja dirka bo velika prelomnica v dirkaški karieri in v življenju."

Matevž Hribar
foto: Edmunds J. / KTM images, Cudby S.