Daytona 2012: Skubic pripravljen na ponovitev uspeha

Boštjan Skubic, ki je bil lani po izjemnem uspehu na peklenskem ovalu diskvalificiran, je kot pravi sam 'požrl' besedo in bo tudi letos nastopil na tem tekmovanju. Pravzaprav je na sobotno dirko že povsem pripravljen.

14. 3. 2012

Posredujemo vam obvestilo za medije, ki ga Boštjan in njegova ekipa pošiljata iz Daytone.

 

“Vem.. požrl sem besedo.” je bila prva izjava Boštjana Skubica, ko je po letu dni, danes zopet stopil na oval v Daytoni.  Skubic je nadeljeval: “ Ni mi žal. Prav sem se odločil. Čeprav sem bil lani jezen in razočaran, ko so me po dirki oropali rezultata kariere in prisegel, da me Daytona po več kot desetletju dirkanja tukaj, ne vidi več.”

Skubicev več kot desetletni trud na slovitem ovalu v Daytoni na Floridi je kljub smoli lani obrodil sadove. Opazili so ga tudi v  nekaterih večjih in resnejših moštvih in tako se mu je letos ponudila možnost, za nastop v enem izmed njih.  37 letni ljubljančan, že desetletje član Inotherm Yamaha teama je s tem dobil dober paket.  Ko  je lani tu osvojil sedmo mesto in za seboj pustil prenekatero tovarniško ekipo in profesionalnega dirkača, je eden izmed počasnejših konkurentov, po dirki vložil protest na tehnično nepravilnost njegovega motocikla. Zaradi napačne armaturne plošče na njegovi Yamahi, so organizatorji Skubica diskvalificirali  in tako je ekipa ostala brez izjemnega in odmevnega rezultata.

“ Zares sem bil jezen po dirki. Prepričan sem bil, da me Daytona ne vidi več.  A kot dirkača,  me izziv seveda vleče bolj kot zamera in ko je v februarju prišla še možnost nastopa za resno in profesionalno organizirano ekipo iz ZDA, se kot športnik po duši, temu seveda nisem mogel več upreti. In tako smo ponovno tukaj. Moj cilj je čimboljši rezultat in tako kot vedno, štartam na vse ali nič.” je povedal ob prvem dnevu na ovalu, kamor je moštvo prispelo danes.

Na stezi tokrat sicer še niso ropotali dirkalni motocikli, saj je sreda dan za sestanke z moštvi, spoznavanje s tehniko, tehnične preglede, prijave, birokracijo ter številna fotografiranja in medijske ter pokroviteljske obveznosti. No, jutri pa sledijo  že prvi  treningi in kvalifikacije. Že 71. ponovitev legendarne preizkušnje 200 milj Daytone, bo na sporedu v soboto ob enih popoldan po floridskem času. Čeprav je bila zadnjih nekaj let to nočna preizkušnja pod reflektorji, bo tudi letošnja dirka dnevna in dirkači pričakujejo hudo izčrpanost. Na Floridi je cel teden napovedano močno sonce in temperature ozračja tudi preko 30 stopinj celzija.  Glede na to, da je 320 kilometrska preizkušnja v Daytoni edina vztrajnostna dirka na svetu, ki jo v celoti odpelje en sam dirkač bo poleg tehnike, odločilno vlogo zagotovo igrala tudi fizična pripravljenost tekmovalcev.

Dirka 200 milj Daytone, bo letos na sporedu že 71. Gre za eno najstarejših in najimenitnejših motociklističnih preizkušenj, ki je krona celotedenskemu rajanju motoristov v Daytona beachu na Floridi. Na tradicionalni bike week,  se tja vsako leto pripelje tudi po več kot 600.000 motoristov.  Motoristični teden v Daytoni, tako še vedno velja za daleč najbolj znan in največji motoristični zbor na svetu, dirka na ovalnem dirkališču pa je ena najtežjih in najbolj ekstremnih motociklističnih preizkušenj. Na edini moto dirki na svetu, ki poteka na strmo nagnjenem ovalnem dirkališču, skupina šestdesetih najboljših dirkačev sveta prevozi 57 krogov ( dolžina kroga 5.65 km), oziroma skupno 200 milj (322 km) dolžine dirke.  Zaradi velikih hitrosti, ki presegajo magičnih 300 km/h in številnih padcev, velja preizkušnja za izjemno atraktivno a hkrati tudi precej nevarno. Edini Slovenec, Boštjan Skubic, bo letos z moštvom Inotherm Yamaha team, v Daytoni nastopil že dvanajstič zapored.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri