Gajser in Gerčar ta vikend v Mantovi

20. 8. 2015
Deli

Če želite videti najboljše motokrosiste na svetu imate ta konec tedna odlično priložnost, saj se bo karavana MXGP in MX2 ustavila v čudovitem severnoitalijanske mestu Mantova. Peščena podlaga sicer ne ustreza najbolje našima dirkačema ampak glede na izkušenost in dobre treninge pričakujeta dobre rezultate. Oba sta tu že dirkala.

Tim Gajser komaj čaka na dirko, saj je tako motiviran, da je cele počitnice treniral in sploh ni odšel na sicer zaslužen oddih na morje. 'Z bratom sva ostala doma, ogromno sem prekolesaril in treniral z motorjem saj vem, da bo na zadnjih dirkah odločala vsaka malenkost', še dodaja Tim, ki gre v Italijio z jasnim ciljem, da si pribori rdečo štartno številko vodilnega v skupnem seštevku.

Klemen Gerčar tudi ni počival v premoru in dvakrat uspešno odpeljal dirki za ADAC prvenstvo, predvsem pa v sklepni del sezone odhaja z izboljšanim motociklom in brez poškodb.

»Na obeh dirkah sem videl, da sem bil boljši v drugi vožnji, kar pomeni, da sem kondicijsko dobro pripravljen. V drugi polovici sezone mi gre počasi vedno bolje, zdaj moram delati na bolj agresivnih startih in predvsem, kako obraniti položaj v prvem in drugem ovinku, ko je med nami dirkači najbolj tesno. Vse to zdaj delam že z mislijo na pokal narodov MxON, kjer bom zastopal barve Slovenije, in pa seveda z mislimi na naslednjo sezono. Motocikel dobro razvijamo, motivacije mi ne manjka, in to je najbolj pomembno,« je po obeh preizkušnjah pokala ADAC povedal Klemen.

PeK

Foto: moštva

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja