Gajser se vrača v peskovnik: »Počutim se dobro, pridobil sem izgubljene kilograme.«

Tim Gajser je pred svojo prvo letošnjo dirko v svetovnem prvenstvu že opravil nekaj treningov.

Gajser se vrača v peskovnik: »Počutim se dobro, pridobil sem izgubljene kilograme.« (foto: Honda HRC) Honda HRC
15. 3. 2018

Iz tovarniške ekipe HRC Honda prihajajo spodbudne novice: v drugi rundi FIM svetovnega prvenstva v nizozemskem Valkenswaardu se kot edini predstavnik ekipe v razredu MXGP vrača Tim Gajser, ki je dejal, da prve dirke sezone ni bilo prav nič zabavno gledati prek zaslona.

Dvakratni svetovni prvak je prejšnji teden prvič po poškodbi v Mantovi opravil trening na dirkalnem CRF450RW in dejal, da se na motociklu počuti dobro in ne čuti nobenih posebnih bolečin: »Zares sem vesel, da se bo sezona zame končno začela! Počutim se pripravljenega; ta teden sem bil trikrat na motorju in vsakič se počutim bolje. Zdaj le še težko pričakujem dirko v Valkenswaardu. Seveda bo težje kot običajno, saj prihajam na stezo po poškodbi, poleg tega pa imajo preostali fantje za seboj že eno rundo. Sem v dobri formi, veliko sem treniral in pridobil kilograme, ki sem jih izgubil, ker se po poškodbi čeljusti nisem mogel ustrezno prehranjevati.«

Na steze se je prvič po poškodbi noge novembra lani vrnil tudi Gajserjev moštveni kolega Brian Bogers, a žal še ni pripravljen za dirko – se bo pa ekipi in navijačem v Valkenswaardu vseeno pridružil kot gledalec.

Z napovedmi so v ekipi skromni; šef Marcus Pereira de Freitas je dejal, da si želijo le, da se Timu vrne samozavest in da osvoji nekaj pomembnih točk. V vodstvu razreda MXGP sta KTM-ovca Herlings in Cairoli, oba s po 47 točkami, sledijo Desalle (Kawasaki, 40) ter Van Horebeek in Febvre (oba na Yamahi in s po 34 točkami).

Dirki v razredu MX2 sta na sporedu v nedeljo ob 13.15 in 16.10, Gajser pa bo s svojimi tekmeci startal ob 14.15 in 17.10.

Video, ki so ga s člani ekipe HRC posneli pred letošnjo sezono: