Honda brez konkurence tudi v Mantovi

9. 2. 2020 | Jaka Završan
Deli
Honda brez konkurence tudi v Mantovi (foto: Honda (Bavo Swijgers))
Honda (Bavo Swijgers)

Tretja in hkrati zadnja dirka odprtega italijanskega državnega prvenstva, je bila tudi tokrat obarvana v rdeče (in rumene) barve Hondinih tovarniških voznikov. 

Motokrosistična elita je bila ta konec tedna zbrana na sloveči stezi v Mantovi, kjer smo imeli Slovenci dva predstavnika. V elitni kategoriji smo lahko pesti stiskali za letos še neporaženega Tima Gajserja, ki je tudi tokrat poskrbel za evforijo med slovenskimi navijači, saj je na prvi dirki suvereno ugnal vso konkurenco. Z dobrim startom in zanj značilno tekočo vožnjo, je že v uvodnih krogih naredil razliko pred zasledovalci, ki jo je kasneje le še nadzoroval. Za veselje domačih navijačev pa sta z drugim in tretjim mestom poskrebla Antonio Cairoli in Ivo Monticelli

Rezultati (1. vožnja)

Malo drugačna zgodba pa se je pisala v superfinalu, kjer je kar nekoliko nepričakovano Mitch Evans nekaj krogov pred koncem napadel in tudi prehitel svojega timskega kolega in do tedaj vodilnega Gajserja, ki je kasneje uspel pripraviti protinapad, ki pa na našo žalost ni obrodil sadov. Prve zmage na 450 kubičnem motociklu se je tako veselil Avstralec Evans, veselje v Hondini ekipi pa je bilo na račun Gajserjevega drugega mesta še toliko večje. Naj spomnimo, da je Honda do sedaj še čisto v vsakem superfinalu letos osvojila prvo in drugo mesto, kar le dokazuje odličnost na novo razvitega motocikla. 

Rezultati (superfinale)

Soliden tudi Pancar

V kategoriji MX2 je z nekaj sreče skozi kvalifikacijsko sito prišel naš edini predstavnik v tem razredu Jan Pancar, ki je kasneje dokazal, da si mesto na dirki še kako zasluži. V prvi vožnji je po malo slabšem startu ujel dober ritem in se prebil do devetnajstega mesta, katerega pa je po kontaktu s sotekmovalcem in posledičnim padcem izgubil v zadnjem krogu in končal na nehvaležnem 21. mestu. To je pomenilo, da je za las zgrešil superfinale, a je kljub temu Jan dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"