Iannone potrjen tudi drugič. Bo Max Biaggi testni voznik Aprilie?

13. 1. 2020 | Primož Jurman
Deli

Tudi drugi vzorec Andree Iannoneja, vzet na lasnki dirki v Maleziji je bil pozitiven, tako da bo tovarniški dirkač Aprilie kot kaže zaključil kariero oziroma bo, v najboljšem primeru, kar nekaj časa odsoten s stez. Pri Aprilii tik pred prvimi testiranju v Sepangu iščejo rešitve in nadomestne dirkače. V igri za testnega voznika je tudi Max Biaggi.

V Noaleju, kjer je Aprilia doma, trenutno še ne vedo kako bodo štartali v novo sezono razreda MotoGP. Pripravljen imajo popolnoma nov motocikel za sezono 2020, zgodba z Iannonejem se je zapletla, zato ga v Sepangu v začetku februarja na novi Aprilii zagotovo ne bomo videli Tudi če Italijan uspe s pritožbo, se bo njegov povratek zavlekel globoko v sezono, zato Italijani mrzlično iščejo dirkače za prve teste, na katerih naj bi nastopili s tremi stroji. Na prvem bo sedel Aleix Espargaro, kandidatov za drugega in tretjega je več: Bradley Smith, Karl Abraham, dirkač razreda MotoE Lorenzo Savadori ter Max Biaggi, ki z Italijani sodeluje kot ambasador znamke in se je pred kratkim po stezi v Sepangu preganjal z novo Aprilio RSV X.

Italijana, štirikratnega svetovnega prvaka v razredu 250-kubičnih centimetrov in dvakratnega svetovnega prvaka razreda Superbike v sezoni 2020 na dirkah razreda MotoGP pa zagotovo ne bomo videli, saj vodi svojo ekipo v razredu Moto3. Največ možnosti za drugi sedež v tovarniški ekipi imata Karl Abraham in Bradley Smith.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel