Intervju: motokrosist Aaron Plessinger

10. 4. 2020 | Jaka Završan
Deli

24-letni Američan, ki trenutno v ZDA vozi za tovarniško ekipo Monster Energy Yamahe, je s svojimi odličnimi predstavami (predvsem) v 250-kubičnem razredu in svojo pojavo veliko ljudem prirasel k srcu in s tem postal ljubljenec publike.

Aaron je svojo pot v šibkejšem razredu zaključil leta 2018, to pa mu je uspelo na najlepši mogoč način, saj je v žep pospravil tako superkros kot tudi motokros naslov. Lanska sezona je bila zanj tako prva v elitnem razredu, vanjo pa se je podal s tovarniško ekipo Yamahe, ki mu ob strani stoji tudi v sezoni 2020. Ta se zanj ni začela najbolje, a je Aaron počasi stopnjeval svojo formo in začel nizati vedno boljše rezultate, kar pa je prekinil koronavirus, zaradi katerega sta bila AMA in Youthstream prisiljena odpovedati nadaljnje dogodke.

Situacija, v kateri smo se znašli zaradi virusa, je povsem unikatna. Kako se ti soočaš z vsem skupaj?

Ja, vse skupaj je resnično ušlo iz vajeti, ampak smo v tem vsi skupaj, zato moramo upoštevati ukrepe in kar se da omejiti nastalo škodo. Sam poskušam ostati aktiven in čim več trenirati doma, torej za kondicijo. Treniram tudi na motociklu, a manj kot sicer.

Kako preživljaš čas v teh težkih časih?

Trenutno sem na Floridi, kjer čas preživljam z družino, gledam televizijo in počivam. Priznati moram, da mi osebno sploh ni tako hudo, saj obožujem biti v naravi, pa četudi je to le domači vrt. Pred kratkim sem si celo preuredil garažo, v kateri zdaj tudi kondicijsko treniram, v njej pa je častno mesto dobil šampionski motocikel iz leta 2018.

Si se slišal s kom izmed dirkačev?

Ko vse skupaj še ni bilo tako resno in tudi ukrepi še niso bili tako striktni, sem treniral s svojim timskim kolegom Justinom Barcio. Priznati moram, da je bilo vse skupaj kar nekoliko čudno, saj sva poskušala držati varnostno razdaljo. Morda je bolj prava beseda kar bizarno, ker se nam kaj takega še ni zgodilo. To potrjuje tudi dejstvo, da so odpovedali dirko svetovnega prvenstva v superkrosu.

Pa če se še malo dotaknemo letošnje sezone. Iz dirke v dirko si kazal boljše vožnje, kar je najbrž vplivalo tudi na tvojo samozavest, kajne?

Sezone nisem začel po svoji željah, a me to ni preveč potrlo. Z ekipo smo trdo delali, zato sem vedel, da se bo vse skupaj prej ali slej poplačalo. Po uvodnih dirkah je prišlo do vidnega napredka, kar so potrjevali tudi rezultati. Izjemno zadovoljen sem bil s svojo vožnjo v Daytoni, kjer sem na zahtevni stezi osvojil spodbudno šesto mesto. Škoda, da je bila ravno ta dirka tudi zadnja pred tem nenačrtovanim premorom, a mislim, da sva tako jaz kot tudi motocikel s podporo takšne ekipe odlično pripravljena na nadaljevanje in da lahko v prihodnje merimo tudi na stopničke. Močno pa se veselim tudi motokros sezone, ker se zavedam, česa sem sposoben na progah 'zunaj', a bom moral na to očitno še malo počakati.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol