Jager le še korak do naslova prvaka

Schefflenz; Nemčija – Marko Jager je z zmago na današnji dirki nemškega prvenstva v cross-countryju le še korak od naslova najhitrejšega ATV dirkača v osrednji Evropi.

14. 9. 2012

Po dolgem mesecu počitka je preizkušnja v osrednji Nemčiji krepko izmučila dirkače in dirkalnike. Proga je bila tokrat mešanica motokros steze in pokošenih pšeničnih polj, začinjena z ovirami iz hlodov. Da so veliki skoki, debla in jarki na njivi uničujoča kombinacija za stroje in dirkače je bilo jasno ob pogledu na katerikoli štirikolesnik ali voznikov obraz v cilju.

Marku Jagru je na primer sredi dirke zaradi vibracij na štirikolesniku Can-Am Outlander 1000 R dobesedno razpadla armaturka. Postanek v servisu ga je stal vodstva, ki si ga je po hudem boju z izklopljenim servom in bolečim kolenom povrnil šele v zadnjem krogu.Z novo zmago je dve dirki pred koncem prvenstva, pokazal -da v tem delu sveta skoraj nima konkurence in je praktično že osvojil naslov prvaka, saj mora le še končati eno od preostalih dirk.

"Po polovici dirke je kazalo na suvereno zmago, nato pa me je zaplet z armaturko postavil nazaj. Ker je v tem delu štirikolesnika kontrolni mehanizem za servo ojačevalec krmila, je bila vožnja v nadaljevanju pravi pekel, saj je vožnja z izklopljenim servom dva krat tako naporna kot na štirikolesnikih brez hidravlične pomoči. Kot zanalašč se je hkrati s tem stopnjevala bolečina v še ne povsem pozdravljenem kolenu, tako da sem moral v zadnjih krogih pošteno stisniti zobe, a se je splačalo, saj sem sedaj le še korak od naslova prvaka," je povedal Marko Jager, ki komaj čaka finalna obračuna.

ArtFXmedia