Jager z izpahnjenim kolenom na stopničkah

7. 8. 2012
Deli

Nemško prvenstvo v cross-countryju dobiva epski razplet. Slovenec Marko Jager dve dirki pred koncem še vodi v skupni razvrstitvi razreda ATV-jev, čeprav je bilo danes po hudi nesreči videti, da je zanj sezona zaključena. Dokazal je, da ni le hiter ampak neverjetno vzdržljiv in z izpahnjenim kolenom pridirkal do tretjega mesta.

Peta dirka nemškega prvenstva v cross-countryju je potekala v Muhlhausenu na nenavadni trasi, ki je bila mešanica skoraj superkrosa z ogromnimi skoki in vrtoglavo hitrega endura, en odsek hitrostne preizkušnje pa je bil speljan celo po asfaltu. Prav tam je Marko Jager že v prvem krogu z veliko hitrostjo pridrvel v dirkača, ki je startal pred njim in zaradi napake pretirano zaviral pred ovinkom. Marko se mu zato ni mogel ogniti. Trk je bil tako silovit, da je slovenski tekmovalec končal v jarku pod cesto - na glavi pod svojim Can-am Outlanderjem 1000 R.

Po tem, ko si je pretekli vikend na treningu poškodoval levo koleno, jo je tokrat še veliko huje skupilo desno. Kljub ščitnikom je bil namreč udarec tako hud, da je koleno skočilo iz ležišča. Marko je dovolj velik silak, da je koleno potisnil nazaj in s pomočjo gledalcev uspel izvleči štirikolesnik nazaj na progo. Gledalci so bili nato priča tekmovalcu, ki je tulil pod čelado, a vendar iz kroga v krog prehiteval tekmece. Iz zadnjega mesta kamor je padel po nesreči se je namreč na koncu uspel prebiti na stopničke. Osvojil je tretje mesto in še ohranil skupno vodstvo v nemškem prvenstvu. Do predzadnje dirke je sedaj enomesečni premor in Marko upa na popolno okrevanje pred nadaljevanjem sezone.

»Dirka je bila neverjetna, na posameznih odsekih sem motor vrtel v blokado, kar pomeni 130 kilometrov na uro, kar na taki podlagi na štirikolesniku ni šala. A najhuje je bilo seveda ker sem ves čas dirkal z neverjetnimi bolečinami. Po nesreči in izpahu kolena sem se namreč še komaj držal na štirikolesniku, a vendar stisnil zobe in dokazal, da sem letos kljub vsem zapletom upravičeno favorit za naslov nemškega prvaka,« je po dirki povedal Marko Jager, ki trenutno še ne ve kako natančno se bo razpletla zgodba s poškodovanim kolenom.

ArtFXmedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja