Jan Pancar po dirki v Franciji: "To je bila ena izmed mojih najboljših voženj!"

28. 5. 2019 | Jaka Završan
Deli
Jan Pancar po dirki v Franciji: "To je bila ena izmed mojih najboljših voženj!" (foto: osebni arhiv tekmovalcev)
osebni arhiv tekmovalcev

Ne samo, da je pretekli konec tedna na tekmi svetovnega prvenstva v elitnem razredu z dvojno zmago slavil Tim Gajser, temveč je najboljše motokrosiste z izjemno vožnjo šokiral tudi Jan Pancar.

Devetnajstletni Pancar je svoj krstni nastop v razredu MX2 opravil lani v Turčiji, kjer je v nekoliko okrnjeni konkurenci s 17. in 14. mestom osvojil 11 točk. Letos se je mladi Dolenjec pomeril že na štirih dirkah svetovnega prvenstva, pri čemer mu je uspelo Francijo zapustiti z desetimi točkami na svojem računu. To je izjemen dosežek, saj je drugo vožnjo končal kot dvanajsti in za seboj pustil nekaj zelo slovečih imen, kot so Sanayei, Harrison, Jacobi, Ostlund, Van doninck …

 Jan Pancar:

"V Francijo sem odšel s pričakovanji, da bom dobil vsaj kakšno točko, a sem se zavedal, da bo to izjemno težka naloga, saj imam skoraj standardni motocikel. Kar se tiče sobote, sem imel nekaj težav s treningi na čas, saj je zame značilno, da veliko bolje odpeljem dirko, kot pa naredim hiter krog, kar mi je uspelo dokazati v nedeljo. V prvi vožnji sem se po dokaj solidnem startu zapletel s sotekmovalcem in se znašel na tleh, a na koncu vseeno vožnjo končal kot dvajseti in odščipnil eno točko. V drugo mi je uspel odličen start okoli 15. mesta, nato sem hitro opravil nekaj prehitevanj in se večino dirke vozil za Pichonom, a mi ga je na koncu uspelo prehiteti in končati kot dvanajsti.

S to tekmo sem dobil potrditev, da gre vse skupaj v pravo smer. Prepričan pa sem, da bi lahko z nekoliko boljšim motorjem vsaj na trših podlagah redno osvajal točke, čeprav sam ciljam nekoliko višje – med najboljših deset."

Poleg dirk pa se mora Jan trenutno pripravljati še na maturo, ki ga čaka v naslednjih dneh. Celotna ekipa Moto magazina mu želi še čim več podobnih ali celo boljših uspehov in seveda tudi dobre ocene na maturi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"