Jan Pancar podaljšal pogodbo z italijansko ekipo

29. 12. 2020 | Jaka Završan
Deli

Približno eno leto nazaj so na dan prišle novice, da je motokrosist Jan Pancar podpisal enoletno pogodbo z italijansko ekipo Racestore KTM. Z dobrimi in konstantnimi vožnjami v letošnji sezoni, pa si je Jan izboril sedež pri tej ekipi še za najmanj eno sezono.

Za trenutno najuspešnejšim slovenskim voznikom na 250 kubičnem motociklu je odlična sezona v svetovnem prvenstvu. Jan je v letu 2020 v kategoriji MX2 v žep pospravil kar 115 točk in se uvrstil na skupno 20. mesto. Poleg tega pa mu je na dirki v Faenzi uspel tudi rezultat kariere, saj je z osmim in dvanajstim mestom osvojil skupno osmo ter za seboj pustil kar nekaj tovarniških voznikov.

Jan Pancar po podaljšanju pogodbe:

"S sezono 2020 sem zadovoljen, čeprav sem dobre rezultate pričakoval nekoliko prej. Na prvih dveh dirkah sem imel ogromno težav, zato mi je premor zaradi Covida-19 močno pomagal. Ob vnovičnem začetku sezone sem se počutil veliko bolje, kar so potrjevali tudi rezultati. Najboljši mi je uspel v Faenzi, a sem tudi na drugih prizoriščih konstantno nizal rezultate med najboljših petnajst."

"Glede na to, da se v ekipi odlično razumemo, si je nisem želel zamenjati. Prepričan sem, da bomo tudi v naslednjem letu dobro sodelovali in pokazali česa smo sposobni. Načrti za naslednje leto ostajajo enaki, torej voziti dirke svetovnega prvenstva ter se uvrščati med najboljših deset, morda celo pet. Zavedam se, da v kategorijo MX2 z naslednjo sezono prihaja veliko hitrih fantov iz evropskega prvenstva, kar stvari ne bo olajšalo. Tudi to je bil razlog, da sem začel z intenzivnimi kondicijskimi pripravami in brez težav lahko rečem, da še nikoli v svoji karieri nisem tako trdo treniral."

Leto 2021 pa bo nekaj novosti prineslo tudi v ekipo Racestore, ki pod svojim okriljem ne bo imela le KTM-ovega moštva, za katerega bo nastopal Pancar, temveč tudi GasGasovega, v katerem sta se znašla Andrea Roncoli in večkratna svetovna prvakinja Kiara Fontanesi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja