Jan Pancar podpisal z italijansko ekipo

Potencial Pancarja, ki je letos s skoraj standardnim motociklom blestel v svetovnem prvenstvu, so opazili tudi pri ekipi KTM Racestore Beddini MX2.

Jan Pancar podpisal z italijansko ekipo (foto: Uroš Nastran) Uroš Nastran
6. 11. 2019

Kot omenjeno, gre za privatno italijansko ekipo s KTM-ovo podporo, ki bo imela v letu 2020 le enega voznika, saj je njihov cilj slednjemu omogočiti kar se da dobre pogoje. Jan bo z 250-kubičnim KTM-om in UFO-vo opremo nastopal na vseh dirkah svetovnega prvenstva v razredu MX2, ki se bodo odvijale v Evropi, ob dobrih rezultatih pa se zna zgoditi, da bo ekipa odpotovala tudi na bolj oddaljene dirke. Ekipa je s karavano MXGP-ja že dodobra seznanjena, saj so v preteklosti v razredu MX2 že imeli voznika, in sicer v zadnjih letih odličnega Morgana Lesiarda.

Pancar po podpisu enoletne pogodbe z ekipo Racestore Beddini MX2:

"Na motociklu sem že opravil nekaj testiranj in priznati moram, da se na njem počutim odlično. Zelo hitro sem se ga navadil, k čemur je veliko pripomoglo WP zmetenje. Le to v kombinaciji z veliko moči in vodljivostjo, ki jo 250 SX-F premore, resnično ustvari izjemen motocikel. Poleg svetovnega, se bom naslednje leto udeleževal tudi dirk slovenskega in italijanskega državnega prvenstva, kar pomeni, da bo sezona dolga in naporna, a moram priznati, da se je že zelo veselim."