Jerman bo branil naslov prvaka

15. 4. 2010
Deli

V nedeljo se bo zgodila letošnja prva dirka za svetovno prvenstvo v vzdržljivostnem motociklizmu. V Le Mansu bo naslov svetovnega prvaka branil Igor Jerman.

Slovenec Igor Jerman, Avstralec Steve Martin in Francoz Gwen Giabbani bodo tudi letos nastopali za avstrijsko moštvo YART, s katerim so lansko leto že na predzadnji dirki osvojili naslov svetovnega prvaka.

Letošnja prva dirka v Le Mansu bo trajala 24 ur in bo poleg septembrske v Magny Couru najdaljša v sezoni. Lansko leto je ekipa Yart skupaj z Igorjem v Le Mansu zmagala in v nedeljo bomo tudi mi držali pesti za ponovno zmago.

Igor je na vztrajnostnih dirkah zelo uspešen saj je za svetovno prvenstvo zmagal že desetkrat, od tega šestkrat z ekipo Yart. Igor je svojo prvo dirki odpeljal pri svojih rosnih 5 letih starosti, v letih od 1989 do 1993 nastopal na jugoslovanskem državnem prventstvu v razredih 50 in 125 kubikov, v letih 1994 in 1995 se je boril na evropskem prvenstvu in se leta 1996 preselil v Superbike, kjer je nastopal s Kawasakijem vse do leta 2000.

V letu 1998 je mimogrede zmagal še na 24 urni dirki v Le Mansu, od leta 2001 pa redno nastopa v prvenstvu vzdržljivostnega motociklizma. V tem razredu je naslov svetovnega prvaka osvojil dvakrat, leta 2002 in 2009.

Kaj je Igor lani po osvojitvi naslova povedal za motomagazin si lahko ogledate tukaj, kaj pa je povedal za revijo Playboy si lahko preberete tukaj.

Srečno Igor

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja