Marc Marquez: "Gajser je neverjeten dirkač." (video)

7. 11. 2019 | Jaka Završan
Deli
Marc Marquez: "Gajser je neverjeten dirkač." (video) (foto: Honda Racing)
Honda Racing

Letošnja sezona je bila za Tima Gajserja ena izmed boljših v njegovi karieri, kar pa so opazili tudi ostali superzvezdniki motošporta.

Tovarniški voznik Honde letos ni le osvojil svojega tretjega naslova svetovnega prvaka, temveč je to storil v velikem slogu in vse entuziaste motošporta opozoril nase. Na najvišji stopnički je Makolčan stal kar devetkrat (od tega je bilo sedem zmag dobljenih zapored),  prav tako pa je za zaključek sezone dominiral še na pokalu narodov in nato vse skupaj v Las Vegasu presenetil še s svojim znanjem superkrosa.

Tim je leta 2016 s tovarniško ekipo Honde podpisal pogodbo za nadaljnjih pet let, kar pomeni, da ima sedež zagotovljen še prihajajočo sezono, kaj sledi potem, trenutno ne ve še nihče. Kar pa se je minule dni izvedelo na slovečem sejmu v Milanu pa je, da mu bo prihodnje leto v elitnem razredu družbo v ekipi delal Mitch Evans. 20-letni Avstralec je letos v svoji krstni sezoni v razredu MX2 v ekipi Livie Lancelot kar dvakrat stal na odru za zmagovalce in dokazal, da premore kar veliko znanja. Ne nazadnje je Mitch v Avstraliji v preteklosti na 450-kubičnem motociklu že nastopal in osvojeval zavidljive rezultate.