Mitch Evans že okreva po operaciji

10. 4. 2020 | Jaka Završan
Deli

Avstralec Mitch Evans, ki ga večina pozna kot timskega kolega Tima Gajserja v tovarniški ekipi Honde, bo nastalo situacijo zaradi koronavirusa dobro izkoristil za rehabilitacijo poškodbe.

Mitch je svojo pot v elitnem razredu začel izjemno, saj je na pripravljalnih dirkah italijanskega državnega prvenstva edini konkuriral Gajserju, prav tako pa se je dobro odrezal tudi na svoji krstni dirki v razredu MXGP v Matterley Basinu, kjer je končal na skupnem petem mestu. Karavana se je nato preselila v Valkenswaard, kjer pa je Avstralcu načrte prekrižala poškodba

Izkazalo se je, da si je mladi Mitch izpahnil ramo, za kar so bili potrebni operacija in več tednov rehabilitacije. Nato je sledila nepričakovana situacija zaradi koronavirusa, kar je pomenilo odpoved vseh nadaljnjih dirk, kar je bila za Evansa voda na mlin, saj tako po vsej verjetnosti ne bo izpustil niti ene dirke prvenstva. Tovarniški voznik Honde se je zato vrnil domov v Avstralijo, kjer je 31. marca uspešno prestal operacijo, nadaljnje tedne pa bo izkoristil predvsem za počitek in lažje treninge. 

Mitch Evans: 

"Rama je bolje, v zadnjih dneh se je stanje močno izboljšalo, za kar ima veliko zaslug tudi HRC-jev fizioterapevt Filippo, ki mi pošilja vaje za hitrejše okrevanje. Te naredim štirikrat na dan, prav tako pa sem pred dnevi začel tudi trenirati na sobnem kolesu. Želim si biti pripravljen za dirke, čeprav nihče točno ne ve, kdaj se bo dirkaški cirkus zopet zagnal. Ravno to je tudi razlog, da se s tem ne obremenjujem, želim le narediti vse, kar je v moji moči, da v celoti okrevam po poškodbi in se na motocikel vrnem še močnejši.

Dolgčas zaradi nastale situacije pa premagujem podobno kot vsi drugi. Poleg treningov se z družino igramo družabne igre, kar v meni prebudi ogromno lepih spominov na otroštvo. Nekaj časa posvečam tudi učenju, predvsem znanosti, saj me te stvari zanimajo, obenem se mi zdi znanje zelo pomembno, saj se zavedam, da dirkati ne bom mogel večno."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja