Mladi Jan Pancar odpotoval na dirko sezone

11. 8. 2016
Deli

Pred motokrosisti mladinskih kategorij je ta vikend glavna dirka sezone, mladinsko svetovno prvenstvo v motokrosu. V Orlyonoku v Rusiji bo slovenske barve zastopal le Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) v kategoriji MX 125.

Lani je Pancar na mladinskem svetovnem prvenstvu v Španiji osvojil sedemnajsto mesto, letos cilja na uvrstitev med najboljših deset. Na močnih dirkah evropskega prvenstva EMX 125 je šestnajstletnik pridobil pomembne izkušnje, saj je bila konkurenca vselej močna, proge pa zelo zahtevne. Tekmovanje EMX 125 se namreč odvija na istih progah kot svetovno prvenstvo MXGP.

Pancar se zato nadeja, da bo v Rusiji proga ugodnejša: »Na zadnjih dirkah evropskega prvenstva so bile proge zares težke. Globoke linije mi nikakor ne ustrezajo, zato sem imel precej težav. Glede na to, da bomo v Rusiji tekmovali samo mladinci, pričakujem, da bo proga bolj gladka, kar mi v primerjavi z razritimi progami bolj ustreza.«

Mladinsko svetovno prvenstvo poteka v kategorijah MX 85 in MX 125. Ostali slovenski predstavniki, ki so letos tekmovali na mednarodnih dirkah, se zaradi poškodb in oddaljenosti dirke za nastop na tem tekmovanju niso odločili.

V petek bodo na programu tehnični pregledi, v soboto kvalifikacije, v nedeljo pa sledi še dirka. Pancarja prva vožnja čaka ob 13. uri, druga pa ob 16. uri po lokalnem času.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"