Mladi motokrosisti do točk na svetovnem prvenstvu - Video reportaža!

31. 7. 2015
Deli

V Španskem El Molarju je potekalo letošnje svetovno prvenstvo v motokrosu za mladince v razredih MX 85 in MX 125. Dobri rezultati mladih tekmovalcev kažejo, da z veliko truda in predvsem ljubezni do športa lahko računamo na prihodnost motokrosa. Oglejte si video reportaži obeh dirk.

V razredu 85 je med 50 vozniki kot edini slovenski dirkač nastopil Maks Mausser, ki je bil tudi najmlajši v med konkurenti. Državni prvak si je za cilj zastavil uvrstitev v finale kar mu je ob odlični vožnji tudi uspelo, dirko je končal na 26. mestu. V razredu do 125 kubičnih centimetrov smo imeli tri predstavnike. Jan Pancar in Luka Milec sta se brez težav uvrstila v finale, to pa ni uspelo letos precej poškodovanemu Mihi Bubniču ki še ni ujel prave forme in je 'last chance' dirko končal kot 15, v finale pa so se prebili le prvi štirje. Skupno je Pancar letošnji nastop na svetovnem prvenstvu zaključil na 17., Milec pa na 24. mestu. Naslov svetovnega prvaka razreda MX125 je osvojil Francoz Maxime Renaux, medtem ko je novi svetovni prvak razreda MX85 Nizozemec Raivo Dankers.

Aleš Zajec, vodja slovenske ekipe, sicer pa nekdanji uspešni motokrosist je takole komentiral uvrstitve: 'Z nastopom sem zadovoljen, saj so vozniki dokazali, da so lahko konkurenčni tudi tujim tekmovalcem, od katerih imajo nekateri tudi že podporo tovarniških ekip in posledično na voljo precej več sredstev kot tudi boljšo tehniko. Svoje so dodale tudi visoke temperature, ki so nas spremljale na dirki v Španiji. Mogoče bi lahko tako Pancar kot Milec svoji uvrstitvi še nekoliko izboljšala, rezerva je bila predvsem pri štartih v obeh vožnjah. A navkljub temu velja vsem naših fantom čestitati za dobre predstave.'

Video reportaža dirke MX125 kjer lahko od 1:02 gledate Jana Pancarja v boju s tekmecem!

In dirke razreda MX85:

PeK

Foto: MXGP in arhiv MM

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"