Monster Energy Cup: Cianciarulo bogatejši za sto tisoč dolarjev, Gajser do odličnega petega mesta (video)

Na letošnjem MEC-u v Las Vegasu je slavo in denar (dobesedno) pobral novinec Adam Cianciarulo in s tem pokazal, da bo nanj na 450-kubičnem motociklu v prihodnje potrebno računati. 

Monster Energy Cup: Cianciarulo bogatejši za sto tisoč dolarjev, Gajser do odličnega petega mesta (video) (foto: Monster Energy Supercross) Monster Energy Supercross
20. 10. 2019

Noč se je v Mestu greha najbolje začela za lanskoletega zmagovalca Elija Tomaca, ki je brez večjih težav slavil v prvi vožnji. V drugi se je tovarniški voznik Kawasakija po lastni napaki znašel na tleh in s tem izgubil vse možnosti za osvojitev milijona dolarjev. Njegovo napako je najbolje izkoristil Malcolm Stewart, ki je v zadnjo vožnjo vstopil s samo štirimi točkami, enakim izkupičkom kot Tomac in Cianciarulo (način točkovanja je enak tistemu na pokalu narodov). 

S tremi vozniki izenačenimi na prvem mestu, je bilo jasno, da bo zmagovalec postal tisti, ki se bo v tretji vožnji najbolje odrezal. Kar nekoliko nepričakovano je to uspelo novincu v tej kategoriji Adamu Cianciarulu, ki je po odličnem štartu vodstvo pred svojim timskim kolegom uspel obdržati vse do konca. Američan, ki je ravno danes dopolnil 23 let, je tako v elitni razred vstopil na najlepši možen način - z zmago. Poleg tega pa Adam Las Vegas zapušča kar sto tisoč dolarjev bogatejši, a to velja le, če AC9 po izjemni noči ni obiskal kazinoja. 

Dobra predstava Tima Gajserja

Slovite dirke pa se je že drugič v svoji karieri udeležil tudi 3-kratni svetovni prvak Tim Gajser. Makolčan je s tremi dobrimi štarti in tekočo vožnjo krojil sam vrh ameriškega superkrosa, a je moral na koncu premoč priznati bolj izkušenim tekmovalcem. Tim je noč zaključil kot peti, kar je ob dejstvu, da je bila zanj to šele druga prava dirka superkrosa, izjemen podatek. Za zanimivost lahko povemo, da je tovarniški voznik Honde dirko zaključil pred imeni kot so Justin Barcia, Aaron Plesinger, Chad Reed, Jeremy Martin in še bi se dalo naštevati.

Rezultati:

1.) Adam Cianciarulo (KAW) 2-2-1, 5

2.) Eli Tomac (KAW) 1-3-2, 6

3.) Malcolm Stewart (HON) 3-1-3, 7

4.) Vince friese (HON) 4-5-5, 14

5.) Tim Gajser (HON) 7-4-4, 15