Monster Energy Cup: letos v boju za milijon dolarjev tudi Tim Gajser (video)

14. 10. 2019 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Cup: letos v boju za milijon dolarjev tudi Tim Gajser (video) (foto: Honda)
Honda

Še manj kot teden dni nas loči do izjemno prestižne dirke v Las Vegasu, na kateri pa bo že drugič v zgodovini nastopil tudi Slovenec. 

Gre za svojevrstno dirko, ki že leta poteka v tako imenovanem Mestu greha. Tokrat pa se ta prestižna dirka od ostalih ne bo ločevala le po številu startov (MEC je namreč sestavljen iz treh desetminutnih dirk), temveč tudi po tem, da se bo med vožnjami zamenjala smer dirkanja

To je bila zamisel Rickyja Carmichaela, ki že leta v prvenstvu superkrosa pomaga oblikovati in izboljševati steze. Gre za izjemnega dirkača, ki je po svetu poznan tudi kot The Goat (greatest of all time). Čeprav se ideja o spreminjanju smeri sliši kar nekoliko čudno, pa glede na izkušnje in znanje, ki ga premore 39-letni Američan, ni razloga za strah.

V spodnjih dveh videih si lahko ogledate, kako naj bi izgledala steza:

In pa še druga smer:

Lani je na tej dirki slavil Eli Tomac, ki je Las Vegas, zaradi zmage v vseh treh vožnjah zapustil kot milijonar. K temu bo letos stremel tudi naš šampion Tim Gajser, ki se v Združenih državah Amerike z ekipo HRC Honde že pripravlja na spektakel. Naj spomnimo, da je Makolčan na Monster Energy Cupu že nastopil, in sicer leta 2017, a ga zaradi padca predčasno zaključil. Kot je povedal sam, se letos na zahtevno stezo odpravlja z več treninga in bolj izkušenj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"