Monster Energy Supercross: drama v Salt Lake Cityju (video)

29. 4. 2018 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: drama v Salt Lake Cityju (video) (foto: Simon Cudby (KTM))
Simon Cudby (KTM)

Velike težave vodilnega v skupnem seštevku so na predzadnji dirki sezone poskrbele, da bo svetovni prvak znan šele na zadnji preizkušnji v Las Vegasu. 

Pred dirko se je največ govorilo o Jasonu Andersonu, ki je v Salt Lake City prispel s 34 točkami prednosti pred Musquinom. Čeprav je bilo veliko navijačev prepričanih, da bo tovarniški voznik Husqvarne okronan že ta vikend, so se za Andersona težave začele že na startu. V prvem zavoju je padel in bil zaradi polomljenih špic prisiljen zapeljati v bokse. S tem je izgubil veliko časa, saj so mu morali mehaniki zamenjati prvo kolo. S požrtvovalno vožnjo se je prebil do 17. mesta in šestih točk, a je bila jeza v taboru Husqvarne še večja, ker je tekmo brez večjih težav dobil drugouvrščeni v skupnem seštevku Marvin Musquin.

Francoz je z zmago prednost v točkovanju zmanjšal na pičlih 14 točk, kar pomeni, da bo prvak znan šele naslednji vikend v Las Vegasu. Tudi Tomac ni imel najboljšega dneva, saj je slabo startal in pozneje še padel, a vseeno zaključil na drugem mestu. Družbo na odru za zmagovalce pa jima je delal Blake Baggett, ki bo zagotovo veliko vlogo igral v motokrosistični sezoni, ki se začne 19. maja. 

Rezultati Salt Lake City (450 cm3):

1.) Marvin Musquin (KTM)
2.) Eli Tomac (KAW)
3.) Blake Baggett (KTM)
4.) Christian Craig (HON)
5.) Justin Barcia (YAM)
6.) Justin Brayton (HON)
7.) Weston Peick (SUZ)
8.) Benny Bloss (KTM)
9.) Vince Friese (HON)
10.) Tyler Bowers (KAW)


Foto: Simon Cudby (KTM)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol