Monster Energy Supercross: nepričakovan uvod v novo sezono

5. 1. 2020 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: nepričakovan uvod v novo sezono (foto: Yamaha)
Yamaha

Težko pričakovana prva dirka sezone svetovnega prvenstva v superkrosu je kot ponavadi postregla z nemalo presenečenji. 

Redki so bili tisti, ki so pred sobotnim dogajanjem stavili na lanskoletnega zmagovalca Anaheima 1 Justina Barcio. Tovarniški voznik Yamahe pa je z dobrim startom, izjemno hitrostjo in zanj značilno agresivnostjo hitro prevzel vodstvo, ki ga je zaradi napake med dirko že izgubil, a si ga kmalu privozil nazaj. Tako je dirko končal na prvem mestu, kar pomeni, da je Justin trenutno tudi vodilni v skupnem seštevku.

Edini, ki je številki 51 lahko konkuriral, je bil novinec v elitnem razredu Adam Cianciarulo, ki je dokazal, da v leto 2020 vstopa hitrejši, bolj pripravljen in psihično močnejši. Tretji je v cilj pripeljal aktualni svetovni prvak Cooper Webb, kateremu pa jo je ta vikend zagodla bolezen, kar dokazuje, da je trenutno edini voznik tovarniškega KTM-a v odlični formi (Marvin Musquin je zaradi poškodbe kolena odsoten).

Kakorkoli, govorimo o superkrosu, športu, ki velja za enega izmed najbolj nepredvidljivih in zahtevnih, zato je po prvi dirki izredno težko podajati napovedi, kako bo vse skupaj potekalo v naslednjih šestnajstih dirkah. 

Rezultati Anaheim 1 (450 cm3):

1.) Justin Barcia (YAM)

2.) Adam Cianciarulo (KAW)

3.) Cooper Webb (KTM)

4.) Blake Baggett (KTM)

5.) Jason Anderson (HUS)

6.) Ken Roczen (HON)

7.) Eli Tomac (KAW)

8.) Justin Brayton (HON)

9.) Malcolm Stewart (HON)

10.) Vince Friese (HON)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol