Monster Energy Supercross: premor najbolje izkoristil Tomac (video)

1. 6. 2020 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: premor najbolje izkoristil Tomac (video) (foto: Kawasaki)
Kawasaki

Sezona superkrosa se po dolgem času vrača in s tem tudi napet boj za naslov svetovnega prvaka. 

O supekrosu v zadnjih dveh mesecih zaradi koronavirusa ni bilo moč slišati prav veliko. Po deseti dirki sezone, ki je 7. marca potekala v Daytoni, je sledil nepričakovan, a izjemno dolg premor, ki je presenetil tako dirkače kot tudi organizatorje. Vse skupaj je sedaj že zgodovina, saj se je z minulim vikendom sezona vnovič zagnala. Kakorkoli, je bilo vzdušje na sami dirki precej drugačno od tistega v normalnih okoliščinah, saj na stadionu v Salt Lake Cityju ni bilo gledalcev, prav tako pa so se morali vsi vozniki pred nedeljskim dogajanjem testirati za koronavirus

Pred praznimi tribunami se je najbolje znašel vodilni v skupnem seštevku Eli Tomac, ki je s šesto zmago v letošnji sezoni svojo prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Rocznom tako povečal na osem točk. Tudi Nemec je na enajsti dirki pokazal dobro formo, a se je moral ob koncu dneva zadovoljiti s tretjim mestom, saj je drugi končal lanskoletni prvak Cooper Webb. 

Časa za počitek ne bo prav veliko, saj je naslednja preizkušnja na sporedu že v sredo. Potekala pa bo na isti lokaciji, torej v Salt Lake Cityju tako kot vse preostale letošnje dirke.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"