Monster Energy Supercross: prva trojna krona Webbu (video)

20. 1. 2019 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: prva trojna krona Webbu (video) (foto: Simon Cudy (KTM))
Simon Cudy (KTM)

Tretja dirka sezone je ta vikend znova potekala v Anaheimu, a se je od prvih dveh razlikovala v formatu dirkanja, saj so se tekmovalci na start odpravili kar trikrat.

Večer se je odlično začel za Kena Roczna, ki je v Kalifornijo vstopil kot vodilni v skupnem seštevku. V prvi vožnji je Nemec vodil vse do zadnjega kroga, nato pa ga je prehitel eden izmed njegovih največjih tekmecev Cooper Webb. Poleg rivalstva na stezi, Roczen Webbu zameri tudi to, da mu je pred leti 'speljal' dekle, zato je bila Kenova jeza v cilju še toliko večja. Tovarniški voznik KTM-a je na krilih zmage iz prve vožnje odlične občutke prenesel tudi v naslednji dve vožnji, saj je tudi v drugi ubranil vse napade svojega timskega kolega Marvina Musquina in v cilj pripeljal prvi. Zadnja vožnja je bila v znamenju Tomaca, ki je vodil od starta do cilja in si s tem privozil skupno tretje mesto. Prvič v karieri je v elitnem razredu slavil Cooper Webb in po do zdaj videnem sodeč lahko sklepamo, da se nam v tej sezoni obeta še veliko presenečenj. 

Vodilni v skupnem seštevku ostaja Roczen, ki pred drugouvrščenim Tomacom vodi za dve točki. Na naše veselje so razlike med najboljšimi izredno majhne, saj je ravno to razlog, da so dirke superkrosa tako zanimive. 

Rezultati Anaheim 2 (450 ccm):

1.) Cooper Webb - KTM (1-1-3)

2.) Marvin Musquin - KTM (3-2-2)

3.) Eli Tomac - KAW (4-4-1)

4.) Ken Roczen - HON (2-5-4)

5.) Dean Wilson - HUS (9-8-7)

6.) Cole Seely - HON (5-7-13)

7.) Aaron Plessinger - YAM (12-9-6)

8.) Joey Savatgy - KAW (8-13-8)

9.) Jason Anderson - HUS (6-6-17)

10.) Justin Barcia - YAM (7-3-22)


Foto: Simon Cudy (KTM)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"