Monster Energy Supercross: Tomac zmagal, Barcia navdušil

20. 1. 2021 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: Tomac zmagal, Barcia navdušil (foto: GasGas)
GasGas

Nekoliko nenavadno je dirke superkrosa spremljati med tednom, a je zaradi koronavirusa to očitno nova realnost. 

Po zmagi na nedeljski uvodni preizkušnji so bila pričakovanja nad Justinom Barcio visoka, česar se je zavedal tudi sam. Američan je drugo dirko sezone končal na devetem mestu, a pozor! Ob predpostavki, da govorice držijo je Barcia celo dirko odpeljal v prvi prestavi. Prav ste prebrali, v gneči v prvem zavoju naj bi s prestavno ročico zapel v zaščitno kocko ob stezi in jo odlomil, kar se je zgodilo v trenutku, ko je imel Justin v prvi prestavi. Le ugibamo lahko, kako visoko bi voznik GasGasa lahko posegel, če se to ne bi zgodilo ...

Veliko mirnejša noč je za lanskoletnim prvakom Elijem Tomacom, ki je po skromni predstavi na prvi dirki tokrat stvari vzel v svoje roke in z zmago pokazal, zakaj ima na svojem motociklu številko ena. Drugega mesta se je razveselil novinec v elitni kategoriji Dylan Ferrandis, ki je v svojem stilu dokazal, da bo nanj letos še potrebno računati. Na tretji stopnički pa se jima je pridružil Justin Brayton, katerega je le redko kdo pričakoval tako visoko.

Noč pa se na žalost ni najbolje končala za drugega novinca v tem razredu Chasa Sextona, ki je med tem ko je vodil grdo padel in nemudoma zapustil prizorišče. Točnih podatkov o tovarniškem vozniku Honde še nimamo, a sumimo, da si je Chase poškodoval desno roko. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol