Monster Energy Supercross: zahrbtne pogoje v Arlingtonu najbolje izkoristil Tomac (video)

23. 2. 2020 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: zahrbtne pogoje v Arlingtonu najbolje izkoristil Tomac (video) (foto: Monster Energy)
Monster Energy

Osma dirka sezone in hkrati druga formata trojne krone je potekala v Arlingtonu, kjer je zahtevna steza terjala nemalo žrtev. 

Karavana svetovnega prvenstva superkrosa se je ta vikend mudila v Teksasu, kamor je kot vodilni v skupnem seštevku pripotoval Eli Tomac. Tovarniški voznik Kawasakija dirkaške noči ni začel najbolje, saj je v prvi vožnji osvojil zanj skromno peto mesto. Vtis je Eli popravil z drugima dvema vožnjama, v katerih je v cilj pripeljal prvi, kar je zadostovalo za četrto zmago sezone.

Skoraj do konca večera je kazalo, da bo drugo mesto pripadlo svetovnemu prvaku iz leta 2018 Jasonu Andersonu, a je Američan le dva kroga pred koncem zadnje vožnje naredil napako in se znašel na tleh. S tem je vrata za skupno drugo mesto na široko odprl Rocznu, ki je priložnost nemudoma izkoristil. Rdečelasi Roczen je na ta način proti svojemu letošnjemu največjemu rivalu Tomacu izgubil nekoliko manj točk, a se je razlika vseeno povečala na 7.

Padci in poškodbe 

Žal je dogajanje v Arlingtonu zaznamovalu tudi kar nekaj grdih padcev, ki so nekatere dirkače izločili iz nočnega dogajanja. Vse skupaj se je začelo že na kvalifikacijah, kjer je Adam Cianciarulo ob padcu utrpel zlom leve ključnice. Nekaj več sreče ob padcu je imel veteran Justin Brayton, ki je utrpel le nekaj modric, kar mu ni preprečilo nastopa na glavnih vožnjah. Enega izmed bolj spektakularnih in groznih padcev pa je v drugi vožnji doživel tudi lanskoletni prvak Cooper Webb, ki se je do tega trenutka celo boril za skupno zmago. Po prvih podatkih pa naj bi jo tovarniški voznik KTM-a odnesel brez hujših poškodb. 

Rezultati 

1.) Eli Tomac 5-1-1 (KAW)

2.) Ken Roczen 1-7-2 (HON)

3.) Jason Anderson 3-2-5 (HUS)

4.) Justin Barcia 4-5-4 (YAM)

5.) Zach Osborne 7-4-3 (HUS)

6.) Justin Hill 6-3-8 (HON)

7.) Malcolm Stewart 8-6-9 (HON)

8.) Aaron Plessinger 9-10-7 (YAM)

9.) Dean Wilson 13-9-6 (HUS)

10.) Blake Baggett 10-8-13 (KTM)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja