Monster Energy Supercross: zgodovinski povratek Roczna (video)

12. 1. 2020 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: zgodovinski povratek Roczna (video) (foto: Honda)
Honda

Leto 2017 je Kenu Rocznu zagotovo ostalo v spominu kot eno izmed najhujših, saj je zaradi grdega padca v Anaheimu, na roki utrpel tako hude poškodbe, da so zdravniki sprva mislili, da jo bo potrebno amputirati. Pod vprašajem je bilo celo nadaljevanje njegove kariere. 

Kot se za prvaka spodobi pa se Ken ni predal. V lanski sezoni je pokazal nekaj izjemnih voženj in se nekajkrat uvrstil tudi med najboljše tri, a mu na najvišjo stopničko vendarle ni uspelo stopiti (enkrat je zmago izgubil za pičle 3 stotinke sekunde, kar ostaja najmanjša razlika v zgodovini superkrosa). Na letošnji uvodni preizkušnji sezone, s šestim mestom konkurence ni posebej opozoril nase, kar pa se je v St. Louisu povsem spremenilo. 

Tovarniški voznik Honde je z odličnim startom, kmalu prevzel vodstvo, nato pa s pametno vožnjo sprva povečal, nato pa le še nadziral svojo prednost pred konkurenco. Na zmago v superkrosu je Nemec čakal natanko 1092 dni, zato ne preseneča, da so tako Kena, kot tudi njegovo ženo Courtney po zanj zgodovinski vožnji prevzela čustva. "Bilo je hudo, soočal sem se z bolečino pa tudi z depresijo, čemur kar ni in ni bilo videti konca. Nisem se nehal boriti in z današnjo zmago je vse skupaj poplačano. To je bil zagotovo eden izmed najlepših trenutkov v moji karieri," je po dirki povedal 25-letnik, ki se je v skupnem seštevku povzpel na drugo mesto. 

Bolj napeto pa je bilo dogajanje v ozadju, kjer so tekmovalci gledalcem postregli z nekaj izjemno zanimivimi dvoboji. Rocznu se je uspel tako najbolj približati Justin Barcia, ki ohranja prednost v skupnem seštevku, medtem ko je tretji v cilj pripeljal Jason Anderson

Rezultati St. Louis:

1.) Ken Roczen (HON)

2.) Justin Barcia (YAM)

3.) Jason Anderson (HUS)

4.) Eli Tomac (KAW)

5.) Zach Osborne (HUS)

6.) Malcolm Stewart (HON)

7.) Adam Cianciarulo (KAW)

8.) Justin Brayton (HON)

9.) Blake Baggett (KTM)

10.) Aaron Plessinger (YAM)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"