Monster Energy Supercross: rdeča zastava, padci in tehnične težave zaznamovale Arlington (video)

12. 2. 2017 | Jaka Završan
Deli

Karavana superkrosa se je tokrat selila v Arlington (Teksas), kjer je potekala ena izmed najbolj dramatičnih dirk do sedaj. Za začetek rdeča zastava takoj po štartu, nato pa še polno padcev in odstopov zaradi tehničnih težav.

Vsi smo pričakovali, da se bosta danes na dirki udarila vodilni v skupnem seštevku, Ryan Dungey in Eli Tomac, ki je na zadnjih dveh tekmah deklasiral konkurenco, a se tako enemu kot drugemu ni uspelo uvrstiti niti na stopničke. Ryan Dungey ima statistično gledano najboljše štarte izmed vseh tekmovalcev, a mu tokrat ni pomagala niti statistika, saj bil po prvem krogu šele na sedemnajstem mestu. Počasi se je prebijal v ospredje in končal tik pod odrom za zmagovalce.

Tomac je s solidnim štartom in z dobro vožnjo po petih minutah dirke vozil na tretjem mestu in začel počasi vršiti pritisk na tekmovalce v ospredju, a mu je pred vstopom v ovinek 'pobralo' prvo kolo. Eli je kar grdo padel, a jo je na srečo odnesel brez poškodb, hitro je pobral motocikel, a takoj opazil, da s prvim kolesom nekaj ni v redu. Zapeljal je v bokse, kjer je bilo videti, da so mu mehaniki odrezali cevko prve zavore, ki je očitno ovirala vrtenje prvega kolesa. Eli je tekmo nadaljeval brez zavore in še vseeno uspel končati na 15. mestu. Ni pa Tomac edini, ki bo hotel današnjo dirko kar se da hitro pozabiti. Še en odličen rezultat se je obetal Cooperju Webbu, a je bil zaradi izpraznjene zadnje gume primoran odpeljati v bokse.

Ob vseh težavah drugih se je najbolje znašel Francoz, Marvin Musquin in se s svojo prvo zmago v elitni kategoriji v superkrosu zapisal v zgodovino, saj tega do sedaj ni uspelo doseči še nobenemu Francozu. Družbo na podiumu sta mu delala Cole Seely, ki ob odsotnosti Kena Roczna odlično zastopa rdeče barve Honde in Jason Anderson.



Rezultati Arlington (450cm3):

1.) Marvin Musquin (KTM)
2.) Cole Seely (HON)
3.) Jason Anderson (HUS)
4.) Ryan Dungey (KTM)
5.) Dean Wilson (HUS)
6.) Broc Tickle (SUZ)
7.) Jacob Weimer (SUZ)
8.) David Millsaps (KTM)
9.) Justin Bogle (SUZ)
10.) Malcolm Stewart (SUZ)

Jaka Završan
Foto: KTM

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"