MotoGP: V Estorilu Lorenzo Rossiju pomešal štrene

5. 10. 2009
Deli

Pred dirko na Portugalskem je vse kazalo, da se bo Rossi le še sprehodil do devetega naslova svetovnega prvaka, v Estorilu pa mu je Jorge Lorenzo nekoliko pokvaril načrte.

Za osvojitev naslova bi Rossiju zadostovala že štiri druga mesta, tokratno četrto mesto pa je njegovo prednost v skupnem seštevku zmanjšalo na vsega 18 točk.

Tako si je Lorenzo s ponovitvijo lanskoletnega uspeha na tej dirki še nekoliko povečal možnosti, da bi v kozji rog ugnal Rossija. Tako kot lani si je Jorge novih 25 točk pripisal povsem upravičeno, saj je cel konec tedna blestel in v Estorilu ostal nepremagan.

Predvsem pa je v nedeljo svoje navijače razveselil, tekmece pa presenetil Casey Stoner, ki je kot kaže premagal neznane sile, zaradi katerih ga je mučila tesnobnost in dirko s svojim Ducatijem končal na drugem mestu. Vsekakor dober rezultat in še boljša spodbuda pred naslednjo dirko v Philip Islandu. Sledil mu je Dani Pedrosa s Hondo, šele za njim pa si je na četrtem mestu novih 13 točk pripeljal Valentino Rossi.

V letošnji sezoni že tradicionalno najhitrejšemu četvorčku so sledili še Edwards z Yamaho, Elias s Hondo in Dovizioso prav tako s Hondo. Nicky Hayden je po vrnitvi Stonerja ponovno postal počasnejši in končal na osmem mestu.

Pozornost na naslednjih dirkah bo usmerjena na boj za prvo mesto med Lorenzom in Rossijem, ter boj za tretje mesto med Stonerjem in Pedroso. Nedeljski zaplet je vrnil nekaj napetosti tako med dirkače in moštva kot tudi med navijače in tiste, ki ta šport spremljajo, kot kaže pa se boj za naslov prvaka šele dobro začenja.

Vrstni red dirkačev v skupnem seštevku:

1. Rossi 250

2. Lorenzo 232

3. Pedrosa 173

4. Stoner 170

5. Dovizioso 142

6. Edwards 134

7. Capirossi 97

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol