Motokros: Assen bo ta konec tedna obarvan v modro

27. 9. 2019 | Jaka Završan
Deli

Ne le, da si bodo nedeljsko dirko po vsej verjetnosti zapomnili prav vsi vozniki pokala narodov, temveč bodo imeli možnost za dokazovanje tudi mladi upi tega športa. 

Yamaha že četrto leto zapored v sklopu MXGP dirk organizira YZ bLU cRU evropski pokal, katerega se le na Yamahah udeležujejo dirkači z vsega sveta. Namen tovrstnega prvenstva je mladim omogočiti preboj na evropsko raven, kjer se lahko dokazujejo motokrosističnim veljakom, prav tako pa Yamaha na ta način išče mlade talente, ki bi bili čez čas potencialni kandidati za njihovo ekipo. 

V soboto, 28. septembra bo v Asnnu potekal finale tovrstnega pokala. Prvič v zgodovini bodo mladcem na voljo kar tri kategorije, in sicer do 65, 85 in 125 kubičnih centimetrov. Sobotni zmagovalec v najmočnejšem razredu bo avtomatsko sprejet v ekipo MJC Yamahe, katero bo naslednje leto zastopal na dirkah evropskega prvenstva. Zmagovalca razreda YZ65 in YZ85 pa v ekipo še ne bosta sprejeta, a bosta vseeno prejemala ogromno moči s strani tovarniške ekipe, ki je na dirkah najvišjega ranga še kako zaželjena. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja