Motokros: Luka Milec zaključuje svojo kariero

29. 12. 2020 | Jaka Završan
Deli

Dvajsetletni motokrosist Luka Milec, ki že od malih nog po vsej Evropi navdušuje s svojim stilom in talentom, zaradi poškodb zaključuje svojo profesionalno pot.

Tisti, ki spremljate slovenski motokros Luko dobro poznate, saj ga je bilo vsa leta moč spremljati v samem vrhu. Pohvali se lahko s petimi naslovi državnega prvaka, kar pomeni, da si lasti tudi Kristalno čelado. Poleg Slovenije pa je Milec zelo uspešno nastopal tudi v tujini in nanizal nekaj zelo zavidljivih rezultatov. Takšne plane je imel tudi za letošnjo sezono, a so mu načrte prekrižale poškodbe. Pred kratkim pa je vse šokiral z objavo na svojih socialnih omrežjih, kjer je zapisal, da zaključuje svojo profesionalno pot ter tudi naznanil svoje načrte za prihodnost.

Luka Milec:

"Sploh ne vem, kje začeti. Letošnje leto je bilo zahtevno za vse, še posebej pa zame. Začelo se je dobro, s pripravami v Italiji, na katerih je bil prisoten tudi moj trener Roman Jelen. Na žalost pa sem ravno pred začetkom evropskega prvenstva, na treningu na Madžarskem med vožnjo z roko zadel v zaščitno ograjo in utrpel odtrganino mišice. Sledila je operacija in transfuzija krvi, kakorkoli pa od tistega dne roka ni več takšna kot je bila, saj nisem imel več prave moči, a me to ni ustavilo pri nadaljnjih treningih. Trdo sem treniral, da bi se na motocikel vrnil še močnejši, kar se je tudi zgodilo."

"Dober mesec po povratku sem v doživel ponoven padec in nemudoma začutil, da z zapestjem nekaj ni v redu. Najprej je bilo rečeno, da gre le za manjši zlom, a so zdravniki kakšen mesec kasneje ugotovili, da je operacija neizbežna. Kot da težav še ni bilo dovolj, se je po približno pol leta izkazalo, da operacija ni bila uspešna. Pred kratkim sem pri Dr. Scheku v Avstriji uspešno prestal še eno operacijo, a mi je jasno, da zapestje nikoli več ne bo 100%."

"To je bil tudi povod, da sem se po tej grozni sezoni odločil, da zaključim z motokrosom na tako visokem nivoju, kot sem ga bil vajen do sedaj. Še vedno bom prisoten na stezah, saj imam ta šport v krvi, prav tako pa bi se v prihodnje rad posvetil trenerstvu in ustvarjanju motokros šole. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil svoji družini za vsa nepozabna leta v tem čudovitem športu ter obema trenerjema za vse znanje, ki sta mi ga predala."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja