Motokros: slovenska izbrana vrsta mladincev pripravljena na svetovno prvenstvo

Čeprav so poletne počitnice pred vrati, pa se bodo morali najmlajši motokrosisti še intenzivno pripravljati na svetovno prvenstvo, ki bo v Italiji potekalo 12. in 13. julija. 

Motokros: slovenska izbrana vrsta mladincev pripravljena na svetovno prvenstvo (foto: Jaka Završan) Jaka Završan
22. 6. 2019

Dirka, ki se odvija enkrat na leto in iz katere trije vozniki odidejo kot svetovni prvaki, bo letos potekala v Pietramurati. V prvotnem planu bi se moralo vse skupaj odvijati v Moskvi, a se je organizator odločil, da bo zaradi predvidene skromne udeležbe v Rusiji, Italija boljša izbira. 

Tovrstna dirka gosti tri tekmovalne razrede in sicer 65, 85 in 125 kubične motorje, prav v vseh pa bomo imeli predstavnike tudi Slovenci. V najnižji kategoriji se bodo pomerili Žan Oven, Lukas Osek, Gal Geršak in Miha Vrh, medtem ko bodo slovenske barve v 85-kubičnem razredu zastopali Tilen Demšič, Bor Brejc, Jaka Osek in Jaka Peklaj. Slednjega smo ujeli na reprezentančnem treningu, kjer nam je povedal: "Izjemno vesel sem, da bo svetovno prvenstvo potekalo v Trentinu, saj mi ta steza ugaja, kar potrjujeta tudi dve zmagi, ki sem jih tam na dirkah nižjega ranga že dosegel. Nekaj živčnosti je pred takšnimi tekmami vedno prisotne, a bomo skušali to obrniti v svoj prid in poseči po točkah, kar je tudi letošnji cilj."

V najmočnejšem razredu pa bosta po dobrem rezultatu poskušala poseči Matevž Robek in Gal Hauptman. Slednji se je pred kratkim vrnil po poškodbi, a že na uvodnih treningih pokazal hitrost in dobro pripravljenost, medtem ko Matevž Robek na dirkah državnega prvenstva v letošnji sezoni še ne pozna poraza. 

Reprezentanca je pod okriljem selektorja Aleša Zajca danes opravila krstni skupinski trening, kjer so se fantje v sproščenem vzdušju v Dolini pod Kalom še bolje spoznali in se dobro pripravili na prihajajoči spektakel.