MX DP: Gajser suvereno tudi pod viadukotm Škedenj

24. 4. 2016
Deli

Pod viaduktom Škedenj pri Slovenskih Konjicah se je na zadnjo nedeljo v aprilu odvila druga dirka za AMZS državno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Kljub napovedanemu dežji je vreme zdržalo in izjemno veliko število gledalcev je lahko uživalo v spektakularnih predstavah najboljših motokrosistov. Zmaga v razredu MXOPEN je šla v roke Timu Gajserju v MX2 pa Janu Pancarju.

Na dirki je sodelovalo 73 motokrosistov. Med najbolj zvenečimi imeni pa so manjkali Jernej Irt, Klemen Gerčar in Toni Mulec, prva dva okrevata po poškodbah, zadnjega pa je pokosila viroza. Kljub okrnjeni zasedbi v prestižnem razredu MX OPEN smo lahko videli zanimivo dirkanje. Tim Gajser je seveda pokazal zakaj je trenutno le tri točke v zaostanku za vodilnim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu MXGP in je pokazal predstavo, ki jo je vsekakor treba videti. Do konca sezon imate še natančno pet priložnosti, oziroma pet dirka za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Tim Gajser je z dvema atraktivnima vožnjama prikazal svoje mojstrstvo in navduševal gledalce ob stezi, v boksih pa ohranil pregovorno prijaznost in odprtost do slehernega navijača, ki je prišel po stisk roke, avtogram ali posnet fotografijo za družinski album. Po dirki je dejal: Proga je bila utrjena, odlično pripravljena, kar malce preveč 'speglana' za moj okus, saj najraje dirkam in treniram na stezah kjer je veliko kanalov in grbin. Na koncu, ko je padlo nekaj dežja, so se pogoji poslabšali in je na nekaterih delih postalo zelo spolzko, zato je bilo treba vozite nekoliko previdneje. A vseeno bil je to odličen trening, dobra dirka, kjer me je pozitivno presenetil Aljoša Molnar, ki je nekaj krogov držal odličen tempo.'

Za drugo in tretje mesto je bil boj izjemen boj med Kutnerjem, Irtom in Molnarjem, na koncu je na drugo stopničko stopil Luka Kutnar, tretje mesto je osvojil Peter Irt.

V šibkejši kategoriji je Jan Pancar je nadaljeval v zmagovalnem tempu v kategoriji MX2 in z dvema zmagama odnesel maksimalno število točk. Komaj 15 letni motokrosi z Dolenjske je eden naših najperspektivnejših dirkačev.

V to elito pa sodi tudi štajerski mladinec Luka Milec, ki že drugo leto kraljuje v razredu do 125 kubičnih centimetrov je in je z dvema zmagama prepričljivo v vodstvu. Njegov stil je tekoč in mehak a hkrati agresiven. V kategoriji MX85 je z dvojno zmago slavil Gašper Polajžer, ki je v odsotnosti Maksa Mausserja uprizoril odličen dvoboj z Matevžem Robekom in Galom Hauptmanom. Med mlajšimi veterani je zmagal Borut Koščak, med starejšimi pa Bogomir Gajser, oče in trener neverjetnega Tima Gajserja.

V pokalnem tekmovanju R3 se je dvojne zmage pred domačo publiko razveselil član AMD Slovenske Konjice Žan Žaler. Med juniorji sta z zanesljivima zmagama in izkupičkom maksimalnega števila točk slavila Žan Oblak (MX50) in Jaka Peklaj (MX65).

Naslednja dirka za državno prvenstvo v motokrosu bo že čez tri dni, v sredo 27.4. na praznični dan, ko se spominjamo začetek boja proti okupatorju. Najboljši domači motokrosisti in nekaj gostov iz tujine pa bo 'okupiralo čudovito stezo v Stranski vasi pri Semiču. Motokros se tako že čez tri dni seli v Belo krajino.

Rezultati 2. dirke za AMZS motokros državno prvenstvo Slovenije, Slovenske Konjice:

DP 50 JUN: 1. Oblak Žak, 2. Osek Lukas, 3. Jelenec Nace,...

DP 65 JUN: 1. Peklaj Jaka, 2. Brejc Bor, 3. Osek Jakal,...

DP 85: 1. Polajžer Gašper, 2. Robek Matevž, 3. Gal Hauptman,...

DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2. Hribar Jan, 3. Cekelo Stanislav,...

DPMX2: 1. Pancar Jan, 2. Bubnič Miha, 3. Doplihar Anej,...

DP VETERANI 50: 1. Gajser Bogomir, 2. Fortuna Alojzij, 3. Vidic Gorazd,...

ODP VETERANI 40: 1. Koščak Borut, 2. Pancar Igor,3. Ferš Leon...

DP OPEN: 1. Gajser Tim, 2. Kutnar Luka, 3. Irt Peter,...

PP R3: 1. Žaler Žan, 2. Vegelj Nace, 3. Sedar Tadej,...

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr in na www.amzs.si

Koledar preostalih dirk za AMZS državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016

27.4. – Semič

22.5. – Mačkovci

21.8. – Zabok, Hrvaška (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

18.9. – Šentvid pri Stični (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

9.10. – Orehova vas

PEK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"