MX PP: Lemberg

5. 7. 2010
Deli

Četrta dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki je bila pod žgočim soncem izvedena v Motokros centru Lemberg v nedeljo, 4. julija, je izgledala na trenutke kot državno prvenstvo v malem. Skupaj je nastopilo 149 tekmovalcev v desetih različnih kategorijah.

Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice) in Peter Irt (AMD Sitar racing) sta bila najhitrejša v najelitnejši kategoriji tega prvenstva MX Open R1 in MX 125 R1.

Urbas je odpeljal dve dobri vožnji, z malce sreče zmagal prvo vožnjo, v drugi pa zaostal za Tonijem Mulcem. Mulec, ki je v prvi napravil napako in končal šele tretji, je v drugi zmagal in s tem rezultatom zasedel skupno drugo mesto. Na tretjem mestu je pristal Kristijan Tadič (MTD Racing team), ki lovi Urbasa na prvem mestu v skupnem seštevku točk prvenstva. Theo Urbas: »Z vožnjo sem zadovoljen. Kljub temu da sem padel mi je vseeno uspelo narediti dober rezultat in s tem ohraniti prvo mesto v skupnem seštevku prvenstva«.

Peter Irt je bil skupni zmagovalec vMX 125 R1 po tem, ko je končal prvo vožnjo brez napak na prvem mestu.V drugi mu to ni uspelo in je končal kot drugi ter zaostal za Petrom Tadičem (MTD Racing team), ki je v prvi vožnji zaradi tehničnih težav z dirkalnikom odstopil. Na skupno drugo mesto se je uvrstil Miha Urbas (AMD Slovenske Konjice), tretji je bil Dejan Zver (MD Motomirči MX Monster). Peter Irt: »Dirke sem se udeležil, ker sem imel prost vikend in vedel da bo prisotnih nekaj najhitrejših v slovenskem prostoru. S tem sem opravil dober trening saj ne vozim celega prvenstva in nimam možnosti za vidnejšo uvrstitev v skupnem seštevku.«

Zmagovalci ostalih kategorij so bili naslednji tekmovalci: MX 65 Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), MX 85 jr. Anej Braniselj (MSK Notranjska), MX 85 Miran Kovačič (AMD Trebnje), MX R3 Tom Kastelic (MK ZAI), MX 125 R2 Sebastjan Bahur (MK Rihemberk), MX Open R2 Roman Cerar (AMD Lukovica), MX Veterani 35 Boris Cerar (AMD Lukovica), MX Veterani 45 Lampl Emmerich (Geodrill racing).

Tomaž Košir

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol