MX PP: Nedeljsko blato brez dežja

17. 5. 2010
Deli

TRK Tajfun Šport je doživel svoj blatni krst, kot organizator motokros dirke. Preteklo nedeljo 16. maja 2010 se je pod njihovim okriljem v Motokros centru Lemberg odvijala druga letošnja dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu.

Dež, ki je progo namakal skoraj cel pretekli teden, se je med jutranjimi treningi ustavil. Težki pogoji na treningih so se 108 udeleženim motokrosistom iz vožnje v vožnjo izbolševali. Organizator je pred dirkami progo popravljal z gradbeno mehanizacijo. Kljub temu je odpadla dirka kategorije MX 65 za najmlajše tekmovalce, v kategoriji MX Veterani 45 pa sta nastopila samo dva tekmovalca. Ostalih osem kategorij je odpeljalo pravo blatno dirko.

Med elito slovenskega motokrosa v kategoriji MX OPEN R1 je slavil Kristijan Tadič (MTD Racing) njegov mlajši brat Peter Tadič (MTD Racing) je bil najhitrejši med konkurenco MX 125 R1. Pri amaterjih v kategoriji MX OPEN R2 se je zmage veselil domačin Uroš Horjak (TRK Tajfun šport), pred tem pa je v prav tako amaterski kategoriji MX 125 R2 slavil Sebastjan Bahur (MK Rihemberk). Najhitrejši amater začetnik iz kategorije MX R3 je bil Tom Kastelic (MK ZAI).

Med najmlajšimi udeleženci je bil najhitrejši še en domačin Nick Škorja (TRK Tajfun šport), ki tekmuje v MX 85 podmladku, njegov starejši kolega Tim Gajser (AMD Feroda Celje) v kategoriji MX 85 pa je spet dokazal, da kljub blatu nima konkurence. Med MX Veterani 35 je odlično vožnjo prikazal Boris Cerar (AMD Lukovica) in s tem osvojl še eno veteransko zmago. Zmagovalni pokal za MX Veterane 45 pa je odnesel Ciril Jeraj (AMD Kranj).

Matjaž Košir

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja