MX2: Tim Gajser je svetovni prvak!

21. 9. 2015
Deli

Popoldansko sonce, ki je posijalo na zlato medaljo, ki visi okrog vratu novemu svetovnemu prvaku ima čaroben lesk. To je zgodba o uspehu, o fantu, ki je dal za to vse od sebe, o družini, ki je dala vse od sebe in zgodba o tem, da če se za tisto kar želiš doseči zelo potrudiš,... tudi dosežeš!

Ko se je pri nas nedelja ravno prevesila v ponedeljek in je večina spala, je v pod žgočim kalifornijskem soncem v poznem popoldnevu Tim dosegel to kar so bile dolgoletne želje vseh domačih ljubiteljev motošporta. Da dobimo svetovnega prvaka v prestižnem razredu MX2 po našem času in pozno popoldne. Pravi ljubitelji motokrosa seveda niso spali in skupaj z nami stiskali pesti za komaj 19. letnega fanta iz male vasi Pečke pri Slovenski Bistrici.

Tim Gajser je svoji bogati dirkaški beri dodal svoj prvi naslov svetovnega prvaka v članski konkurenci in močno verjamemo da ne bo zadnji. Poglejte samo toel: leta 2007 je postal evropski prvak v razredu MX 65, 2009 evropski prvak v MX85, leta 2012 je osvojil naslov evropskega in svetovnega prvaka v razredu do 125 kubičnih centimetrov in debitiral v kategoriji MX2. Lansko leto je v svoji prvi polni sezoni v razredu MX2 prestopil pod okriljem Honde in sezono končal na neverjetnem petem mestu. Letos pa je svojo strmo pot kronal z naslovom prvaka v kategoriji MX2. Sezona ni bila lahka, sploh na začetku, v uvodnem delu je bilo nekaj vzponov in tudi precej padcev a Tim je dokazal da je material za prvaka in umiril glavo, še bolj trdo treniral. Na dirkah ga redno spremljata oče Bogomir in mlajši brat Nejc, vsak od njiju pa predstavlja pomemben del v mozaiku, ki je Sloveniji prinesel prestižni naslov svetovnega prvaka.

Tim, ki je naslova izjemno vesel je po dirki s temi besedami opisal svoje zmagoslavje: 'Neverjeten občutek, mislim da bom jutri šele zares dojel kaj sem dosegel, danes se mi zdi kot da sanjam. Za to smo trdo delali celo moje življenje, za to treniramo in garamo. Ne morem se dovolj zahvaliti vsem skupaj, moji družini, ekipi, mehanikom, Hondi in HRC-ju, ki so me podpirali vso pot! Tako sem srečen! Letošnja sezona je bila neverjetna, na začetku si nismo predstavljali da to res lahko tudi dosežemo pa čeprav nam je bil cilj da postanemo svetovni prvaki. Rad imam Hondo in sedaj komaj čakam, da grem nazaj na 450 kubični motor in se podamo na dirko za pokal narodov, ki bo ta konec tedna v Franciji.'

Timov naslov svetovnega prvaka je izjemen, in mnogo več kot le en sam naslov. Je prvi naslov za Hondo v kategoriji MX2, prvi naslov za Hondo v šibkejši kategoriji po letu 1995 in prvi po letu 2000, ko je v takratni kategoriji do 250 ccm (2t) zmagal Fred Bolley. Je prvi naslov za Hondo Gariboldi, prvi za SHIFT (opremljevalec Timove dirkaške opreme) in prvi za Slovenijo!

Dodamo lahko le še bravo prvak! Komaj čakamo da ti stisnemo roko tudi v živo, če ne prej na zadnji dirki za domače UNIOR MX prvenstvo Slovenije, ki bo 4. oktobra v Orehovi Vasi.

Video vrhunci dirke MX2 v ZDA:

PeK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja