MXGP: Gajser v Imolo po naslov prvaka

12. 8. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: Gajser v Imolo po naslov prvaka (foto: Honda)
Honda

Sezono 2019 je v elitnem razredu MXGP povsem zasenčil naš šampion Tim Gajser, ki lahko naslov svetovnega prvaka osvoji že ta konec tedna v italijanski Imoli. 

Čeprav je začetek sezone v oranžno bolj kot ne obarval tovarniški voznik KTM-a Antonio Cairoli, pa je že zelo kmalu stvari v svoje roke vzel Gajser, ki je kot vse kaže našel pravo formulo za uskladitev svoje nezemeljske hitrosti in previdnosti. S to konstantnostjo se je Makolčan letos veselil že devetih zmag, na odru za zmagovalce pa po štirinajstih odpeljanih dirkah ni stal le enkrat (in sicer v blatni Mantovi, kjer so bile razmere izredno zahtevne). 

Ta izjemna statistika tovarniškega voznika Honde trenutno uvršča na prvo mesto v skupnem seštevku točkovanja, kjer pred drugouvrščenim Jeremyjem Seewerjem vodi s 187-imi točkami. Glede na to, da so do konca sezone le še štiri dirke, ni težko izračunati, da Gajser svoj tretji naslov svetovnega prvaka (če ne štejemo mladinskega, ki ga je osvojil leta 2012 v kategoriji do 125 kubičnih centimetrov) osvoji že ta vikend v Imoli. Dodatno navdušuje podatek, da je Gajserju odličen rezultat na tem prizorišču uspel že lani, kjer je moral premoč priznati le Jeffreyu Herlingsu. Nekaj pa bodo zagotovo dodali tudi slovenski navijači, ki bodo umetno narejeno stezo v Italiji z množično udeležbo obarvali v rumeno-rdečo in Tima pospremili do zgodovinskega uspeha. 

Kakorkoli gre za šport, ki je zelo nepredvidljiv, zato zaključkov nikoli ni pametno delati prehitro, a dejstvo je, da govorimo o eni izmed največjih senzacij v motokrosu v zadnjih letih, na kar smo lahko Slovenci, ne glede na končni rezultat, zelo ponosni!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"