MXGP: karavana ta konec tedna na Portugalskem

18. 5. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: karavana ta konec tedna na Portugalskem (foto: Honda)
Honda

Pred vrati je šesta dirka svetovnega prvenstva, ki bo ta vikend potekala na stezi v Aguedi, ki je bila v preteklosti že naklonjena našemu šampionu Timu Gajserju. 

Koledar dirk je za najboljše motokrosiste v maju zelo naporen, saj imajo na sporedu kar tri tekme. Po blatni preizkušnji, ki je prejšnji konec tedna potekala v Mantovi, se je motokrosistična elita ta vikend zbrala v Aguedi na Portugalskem, kjer bo slovenske barve zastopal le Tim Gajser. Makolčan je po šestem mestu na zadnji dirki Italijo zapustil nekoliko razočaran, a še bolj motiviran, da začne lov na Antonia Cairolija, ki v skupnem seštevku pred njim vodi s 40 točkami, in se s tem še poteguje za naslov svetovnega prvaka. To na Iberskem polotoku ne bo lahka naloga, saj je Italijan tu zabeležil že veliko dobrih uvrstitev – lani je zaostal le za Herlingsom, medtem ko je leto prej stal na najvišji stopnički. Ne smemo pa pozabiti, da je bil ravno Gajser tisti, ki je lani na tem prizorišču zaostal le za tovarniškima voznikoma KTM-a, kar je zelo spodbuden podatek. 

Štrene bo v elitnem razredu zagotovo mešal tudi povratnik po poškodbi Romain Febvre, ki je zaradi padca v Argentini moral izpustiti nekaj uvodnih dirk in se s tem izločil iz boja za naslov. Podobno usodo si je krojil aktualni svetovni prvak Jeffrey Herlings, ki že intenzivno trenira, a bomo morali na njegovo vrnitev še malo počakati. Slabe vesti prihajajo tudi iz tovarniške ekipe Honde, saj so sporočili, da zaradi zdravstvenih težav na startu ne bo njihovega predstavnika v razredu MX2 Calvina Vlaanderna

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"