MXGP: motokrosiste čaka naporen teden

3. 9. 2020 | Jaka Završan
Deli

Po krajšem premoru se motokrosistična karavana vrača, saj bodo najboljši motokrosisti sveta naslednji teden moči merili v italijanski Faenzi.

Dirke bodo, tako kot že velikokrat omenjeno, tudi tokrat potekale v enem samem dnevu, sam urnik pa bo izjemno podoben tistemu v Latviji. Vse skupaj se bo začelo z nedeljsko preizkušnjo za veliko nagrado Italije, ki ji bo v sredo 9. septembra sledila VN Faenze. Italijansko obarvan teden pa se bo sklenil v nedeljo 13. septembra, ko se bodo dirkači pomerili na VN Emilie Romagne.

Dirkaško dogajanje bo za nas še toliko bolj zanimivo, ker bomo imeli Slovenci predstavnika v obeh elitnih razredih. V šibkejšem, torej MX2, Jan Pancar pridno nabira točke, katerih ima sedaj že enajst, kar ga uvršča na 28. mesto v skupnem seštevku. Z optimizmom nas navdaja tudi dejstvo, da je podlaga na stezi v Faenzi trša od tiste v Latviji, kar našemu mlademu upu zelo ustreza.

V razredu MXGP pa po petih odpeljanih dirkah Tim Gajser zaseda drugo mesto, za vodilnim Herlingsom pa zaostaja za 46 točk. Razlika ni majhna, a glede na to, da je do konca sezone še kar trinajst dirk, še prav nič ni odločeno.  

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"