MXGP: pred nami je finale letošnje sezone

12. 9. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: pred nami je finale letošnje sezone (foto: Honda)
Honda

Najboljši motokrosisti se ta konec tedna selijo na Kitajsko, natančneje v Šanghaj, kjer bodo, na do sedaj karavani še povsem neznani stezi, sklenili letošnjo sezono.

Veliko se v zadnjem času govori o povratniku po poškodbi Jeffreyu Herlingsu, ki je v Turčiji po več kot letu dni zopet stal na najvišji stopnički in dokazal, da ga tudi poškodbe ne morejo ustaviti. Odlične predstave proti koncu sezone niza tudi njegov rojak Glenn Coldenhoff, saj je na zadnjih treh dirkah kar dvakrat slavil, enkrat pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Nekaj neporavnanih računov pa ima iz Turčije tudi naš as Tim Gajser, ki je po nedeljski dirki v Afyonu, na kateri je zasedel nehvaležno četrto mesto, dejal, da je s svojo predstavo razočaran, saj je storil preveč napak, a da bo skušal iz voženj potegniti pozitivne stvari in se izboljšati za finale sezone na Kitajskem.

V nedeljo pesti žal ne bomo mogli stiskati za Jana Pancarja, saj voznik Yamahe zaradi previsokih potnih stroškov v Azijo ni odpotoval. Na Kitajskem ne bo niti Klemna Gerčarja, ki je po dirki v Imoli naznanil, da zaključuje z nastopanjem na tekmah svetovnega prvenstva, in da se bo sedaj posvetil drugim izzivom v motokrosističnem svetu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"