MXGP: Zdravljico poslušali tudi v Indoneziji

7. 7. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: Zdravljico poslušali tudi v Indoneziji (foto: Honda)
Honda

Tim Gajser je na enajsti dirki sezone vknjižil šesto zmago zapored in s tem drastično povečal svojo prednost v skupnem seštevku. 

MX2

Prvič v letošnji sezoni je v razredu MX2 svojo ranljivost pokazal Jorge Prado, ki se je na stezi v Palembangu srečeval z nemalo težavami. Kakorkoli, je mladi Španec s prvim in drugim mestom dirko vseeno končal kot prvi in s tem še povečal svojo prednost v skupnem seštevku, ki sedaj znaša 51 točk. Aktualni svetovni prvak se lahko pohvali z zavidljivo statistiko, saj je v letošnji sezoni od dvajsetih odpeljanih voženj, kar osemnajstkrat zmagal, medtem ko se je moral dvakrat zadovoljiti z drugim mestom. Ta vikend je bil premagan od Thomasa Kjera Olsna, ki je ravno zaradi zmage v drugi vožnji v Palembangu stopil na najnižjo stopničko. Za veselje KTM-a je poleg Španca poskrbel še Tom Vialle in s tem 'Oranžnim' pripeljal dvojno zmago ter tako na nek način upravičil izostanek Cairolija in Herlingsa v razredu MXGP.

Rezultati:

1.) Jorge Prado (KTM) - 47

2.) Tom Vialle (KTM) - 42

3.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 40

4.) Maxime Renux (YAM) - 34

5.) Jed Beaton (HUS) - 32

MXGP

V elitnem razredu se je zopet največ govorilo o Timu Gajserju, ki je s sedmo zmago letos (in šesto zapored) svojo prednost v skupnem seštevku povečal na 130 točk. Makolčan je poleg svoje hitrosti pokazal tudi zrelost, saj po padcu v drugi vožnji, takrat vodilnega Febvreja, ni napadal za vsako ceno in tako vseeno odščipnil ogromno točk. Ravno Francoz je z odlično drugo vožnjo na koncu dneva stopil na drugo stopničko in pokazal, da je poškodba noge zanj že stvar preteklosti. Družbo na podiumu pa jima je delal Jeremy Seewer, ki se trenutno tudi v skupnem seštevku nahaja na tretjem mestu. 

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 47

2.) Romain Febvre (YAM) - 43 

3.) Jeremy Seewer (YAM) - 38

4.) Max Anstie (KTM) - 37

5.) Glenn Coldenhoff (KTM) - 36


Motokrosiste v Indoneziji naslednji konec tedna čaka še ena dirka, in sicer v Semarangu, nato pa se karavana vrača v Evropo.