MXON: Slovenija gre naprej

28. 9. 2019 | Peter Kavčič
Deli

Sobotne kvalifikaciej so naši fantje opravili z odliko in gredo naravnost v A finale, torej na olimpijado motokrosa, ki bo v nedeljo na legendarnem dirkališču Assen, ki so ga prekrili s tonami nizozemskega peska. Tim Gajser je dirko razreda MXGP končal na 2. mestu, Jan Pancar v kategoriji MX2 na 20. mestu in Peter Irt v razredu MX open na 22. mestu. Prvi so bili Belgijci.

Z enakim številom točk so na drugem mestu pristali domačini Nizozemci, na tretjem pa ekipa ZDA. 

Svetovni prvak Tim Gajser se je po dirki odkrito veselil uspeha:

'Zadovoljen sem. Uspeli smo v tem, kar smo si zadali. Uvrstili smo se v A finale. Danes smo vsi dobro odpeljali, jutri pa gremo lahko na tekmo sproščeno voziti tako, kot znamo in da v tem uživamo. Mislim, da lahko na tak način naredimo tudi dober rezultat.'

Jan Pancar je vozil v razredu MX2. Zaradi poškodbe levega zapestja je trpel hude bolečine med kvalifikacijsko vožnjo, ki pa jo je kljub temu opravil zelo solidno, saj je osvojil dvajseto mesto.

'Sem kar zadovoljen z rezultatom. Brez poškodbe bi lahko naredil veliko boljši rezultat, zato je malce grenkega priokusa. Ampak pomembno je samo to, da smo v A finalu.'

V razredu MX Open je slovenske barve zastopal Peter Irt, ki se je trudil po najboljših močeh in iz sebe ter motorja iztisnil vse, kar je lahko.

'Boril sem se z drugimi tekmovalci za devetnajsto mesto, a mi je malenkost zmanjkalo. Upam, da bo jutri boljše.'
Po pravilih tekmovanja Pokala narodov se briše najslabši rezultat kvalifikacij in zato Irtovega rezultata niso upoštevali v skupnem seštevku. Slovenija je osvojila skupno šestnajsto mesto, kar jo je uvrstilo v nedeljski veliki finale, v katerem se bo za prestižno trofejo Pokala narodov potegovalo dvajset motokros reprezentanc sveta.

Držimo pesti za naše fante, da se na dirki leta v motokrosu dobro odpeljejo in privozijo nov vrhunski rezultat.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"