Na evropskem mladinskem pokalu narodov Slovenci četrti z obilo smole, jutri naskok na stopničke

23. 8. 2014
Deli

Na Češkem ta konec tedna poteka tekmovanje za mladinsko ekipno evropsko prvenstvo v motokrosu za pokal narodov. Slovenci smo v boju za sam vrh, kar so nakazale odlične vožnje Tima Gajserja in Luke Mileca, medtem ko sta z obilo smole Jan Pancar in Miha Bubnič sobotni del končala za pričakovanji. S kvalifikacijami so najbolje opravili Nizozemci, sledijo Italijani, Francozi in na četrtem mestu Slovenci.

Po pričakovanjih je konkurenco v svoji kategoriji deklasiral Tim Gajser, čudežni mladenič iz Pečk pri Slovenski Bistrici, ki je zmagal z ogromno prednostjo in to kljub manjši poškodbi roke. V isti kategoriji je nekoliko pod pričakovanji in zmožnostmi vozil Miha Bubnič, ki tekmuje s 125 kubičnim motorjem. Zanj je vsaka tovrstna dirka pomembna izkušnja, tako da verjamemo, da se bo do jutri nekoliko bolje spoprijateljil s stezo in sproščeno štartal v finalu. Odlično se je izkazal tudi Luka Milec, ki je v kategoriji do 85 kubičnih centimetrov končal na 4. mestu. Ob smoli Jana Pancarja, ki je moral odstopiti zaradi razbite arkade potem, ko mu je kri zalila oko, je tudi 18. mesto lep uspeh. Jan je namreč dobil v očala velik kamen izpod kolesa tekmeca, ki mu je razbil očala, pri tem pa mu je prerezalo arkado. No Jan, ki so ga proti večeru zdravniki zašili, bo jutri nared za dirko in v boju za mesta v prvi deseterici razreda do 85 kubičnih centimetrov.

Aleš Zajec, vodja slovenske odprave, z optimizmom gleda na jutrišnjo dirko in upa, da se bo ekipi mladih motokrosistov jutri sreča končno nasmehnila. Realno smo v igri za pozicije od prvega do 5. mesta.

AMZS MX-press

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja