Najava PP v motokrosu – Slovenske Konjice II

Približuje se peta dirka iz koledarja za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki bo izvedena v Škednju v organizaciji AMD Slovenske Konjice.

9. 9. 2009

Poletno jesensko toplo vreme nam po napovedih prinaša še eno vroče nedeljsko druženje motokrosistov. In pa seveda dirkanje. Sezona je na višku. Fantje so dirkaško razpoloženi in to nedeljo 13. septembra se bodo zopet spopadli v devetih različnih kategorijah.

Kategorija MX 65 junior / 9 tekmovalcev na lestvici

Pa začnimo z deklico, ki sliši na ime Staša Braniselj (MSK Notranjnska) in je zbrala 12 točk ter še vedno zaseda tretje mesto. Boj za prvo mesto poteka med tremi tekmovalci. To so: Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), ki je do sedaj zbral 132 točk in je prvi na lestvici. Takoj za njim s 126 točkami je Luka Milec (MTD racing team) in pa četrto uvrščeni hrvaški tekmovalec s 95 točkami, ki ni peljal vseh dosedanjih dirk, je pa vsako odpeljano stal na zmagovalnih stopničkah. To je Luka Crnković.

Kategorija MX 85 junior – MX 85 / 27 tekmovalcev na lestvici

Med MX 85 junior konkurenco se najbolje drži Luka Križnik (Hrvaška) s 140 točkami. Luka je v tej kategoriji praktično nepremagljiv ob odsotnosti evropskega prvaka Tima Gajserja (AMD Feroda Celje), ki je do sedaj peljal samo eno dirko. Na drugo mesto je uvrščen Nejc Čuk (GAS Vrtejba) s 116 točkami. Tretji pa je s 112 točkami Anej Braniselj (MSK Notranjska). Braniselj je v dosedanjih treh dvobojih s Čukom dobil prav zadnjega in zanimivo bo spremljati ta duet v nedeljo. Za zmagovalni oder pa je vsekakor kandidat Nick Škorja, ki je zaradi poškodbe eno dirko izpustil in ni uvrščen med prvo trojico.

Med člansko konkurenco MX 85 kategorije imamo 100-odstotnega dobitnika točk Luko Kutnarja (AMD Šentvid pri Stični). V dosedanjem jesenskem delu je Kutnar prikazal tak napredek, da praktično nima konkurence. Brez svoje napake ima naslov prvaka zagotovljen. Na skupnem drugem mestu je s 124 točkami vedno boljši Miran Kovačič (AMD Trebnje), pred tretjim Aljažem Lampretom (AMD Šentvid pri Stični), ki ima 114 točk. Za ta dva tekmovalca so Slovenske Konjice nekako nevtralen teren in zanimivo bo spremljati njun dvoboj.

Kategorija MX 125 R1 / 18 tekmovalcev

Aljoša Molnar (AMD Feroda Celje) je s 87 točkami in preteklo izpuščeno dirko padel iz prvega na četrto mesto. Tako imamo najboljše tri v naslednjem vrstnem redu. Tretji s 94 točkami je Dejan Zver (TRK Tajfun šport). Deset točk pred njim, torej zbrane 104 točke ima njegov teamski kolega Borut Bele. Oba to progo zelo dobro poznata in obeta se še en zanimiv dvoboj, kajti tekmovalca sta na dirkah zelo izenačena.

Kategorija MX 125 R2 / 55 tekmovalcev

Najštevilčnejša kategorija še vedno ostaja »ta mala klasa« amaterjev. Kljub odsotnosti z zmagovalnega odra je v vodstvu Sebastjan Filej (GAS Vrtejba) s 84 točkami. A le s točko prednosti. Takoj za njim je Staš Goričar (AMD Šentvid pri Stični), ki ima tudi zelo raznolike uvrstitve na posameznih dirkah. V Konjicah je že slavil letos in pričakovanja so velika. Na tretje mesto pa se je prebil Gašper Adamlje (MK ZAI), ki ima 69 točk. 68 točk ima za njim Tine Štumpf (AMD Orehova vas) in še peto uvrščeni s 67 osvojenimi točkami.

Kategorija MX Open R1 / 19 tekmovalcev

Bolj ko gre sezona h koncu, boljši je Damjan Smrekar (AMD Šentvid pri Stični). Preteklo dirko je tekmovalcem pobegnil iz vidnega polja. 140 točk, ki jih je zbral, pa je ogromna prednost. Za njim je s 113 točkami Aleksander Žafran (Geodrill racing) na drugem mestu. Morda bo ta dirka priložnost za Žafrana, da se poiskusi zavihteti na sam vrh zmagovalnega odra. Tretje uvrščeni je Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični) s 88 točkami. Prav to skupno tretje mesto je najbolj oblegan cilj, saj sledijo še trije tekmovalci z minimalno razliko. Aleksander Osek (TRK Tajfun šport) ima 87 točk in to progo zelo dobro pozna. Dejan Podgornik (AMD Tolmin) ima 86 točk, ter s 85 točkami domačin na papirju Theo Urbas, ki ima hitrost za prvo mesto.

Kategorija MX Open R2 / 52 tekmovalcev

Peter Šilc (AMD Šentvid pri Stični) in njegova prednost pred ostalimi, ki počasi kopni je 117 točk. To je točno 5 točk prednosti, kajti 112 točk ima Sebastjan Stubelj (MK Rihenberg), ki pa je v prednosti pred Martinom Skelo (TRK Tajfun Šport) 107 točk. Vendar Sloveske Konjice so teren, ki je Skeli najbolj domač. Ima tudi največjo podporo s tribun in boj bo neizprosen. Leon Ferš (MTD Racing team) 91 točk in pa Denis Zelko (MTK Radenci) ter Matej Golob (MK Fire Group) oba s po 83 točkami bodo nevarni za odličja.

Kategorija MX Veterani 35 - 45 / 39 tekmovalcev

In še staroste slovenskega motokrosa. Starejši od 35 let; Branko Peršoh (AMD Slovenske Konjice) 134 točk bo kot domačin spet najbolj motiviran za zmago. Igor Pancar (AMD Šentvid pri Stični) na drugem mestu s 131 točkami še vedno ni izpadel iz boja za prvaka. Uroš Ilc (MK Bela Krajina) 88 točk pa se bo moral potruditi, da obdrži to pozicijo, kajti sledijio mu Stanislav Drobne (HMP Lemberg) 83 točk, Boštjan Braniselj (MSK Notranjska) 75 in Alojz Vogrinc (Trk Tajfun Šport) 72 točk.

Nad 45 let pa imamo naslednji vrstni red prve trojice; Ciril Jeraj (AMD Kranj) 124 točk, Branko Kavšek (AMD Šentvid pri Stični) 118 točk in Tomaž Hren (ŠD Inotherm racing team) 113 točk.

Besedilo in foto: Matjaž Košir

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri