Napoved dirke v crosscountryju: Dolina Bandelj - Dragonja

17. 10. 2012
Deli

Lansko leto se je crosscountry začel s to dirko, tokrat pa je to predzadnja dirka v letošnjem prvenstvu. Na povsem novi progi, bodo vozili štirikolesniki, motocikli, bagiji in trialisti. V soboto se obeta se pravi offroad spektakel!

Po lanskoletnem uspehu, so se ljubitelji motošporta pri AMD Beli kamen potrudili in pripravili najbolj pester tekmovalni program letos. Dogajati se bo začelo že ob 10. uri zjutraj, ko se bodo prvi pomerili štirikolesniki. To je velika sprememba, saj so prav štirikolesniki običajno zadnji na vrsti, da odpeljejo svojo enourno dirko. V sosednji Italiji bo namreč ta konec tedna finale evropskega prvenstva v crosscountryju in kar nekaj naših najboljših tekmovalcev se bo odpravilo v Udine na sobotno dirko štirikolesnikov.

Svoj nastop v Dragonji je potrdil tudi Marko Jager, novi nemški prvak v crosscountryju v kategoriji štirikolesnikov ATV kar bo nedvomno prava poslastica za oči in ušesa, kajti ko Marko odpre plin to ni le atraktivno na pogled, ampak navduši tudi z globokim basom iz izpuha njegovega Can-Am Outlanderja.

Po uvodu, ki ga bodo pripravili štirikolesniki na 3700 metrov dolgi progi, za katero povprečni motorist porabi dobrih šest minut, bosta sledili še dve dvourni dirki motoristov, kjer se bodo pomerili profiji, rekreativni vozniki, amaterji, juniorji in veterani.

Poleg crosscountry dirk boste lahko opazovali predstavitvene vožnje v avtokrosu in tekmovanje v Trialu, kjer se bodo naši najboljši trialisti pomerili na posebej za to priložnost pripravljeni progi.

Organizatorji, ki so poskrbeli, da je na lanskoletni lokaciji nastala povsem nova proga, polna zanimivih ovir v stilu dirk endurocross. Po po besedah Franca Petronia bo lepo vozna, tekoča in zanimiva tako za začetnike kot profije. Za vse rekreativce, ki bi se radi izognili tehnično zahtevnejšim delom, pa so namenili tudi nekoliko daljše a enostavno prevozne obvoze.

Za vse obiskovalce željne zabave, bo po končanem dirkanju, na koncu še velika primorska 'fešta'.

Video s priprave proge v dolini Bandelj si lahko ogledate tule: https://www.youtube.com/watch?v=zuq6AKtCVS8&feature=share&list=UU1rZ6OeHrU_NVI7O0-eeuag&fb_source=message

SXC in Europadonna (društvo za boj proti raku na dojkah)

V oktobru, mesecu boja proti raku na dojki, vsi tekmovalci prejmejo rožnate pentlje v znak podpore vsem ženskam in njihovim bližnjim, ki se borijo s to zahrbtno boleznijo. Nekateri pa so šli tako daleč, da so oblekli rožntao opremo ali celo v rožnato oblekli svoje motorje in štirikolesnike.

Koledar  preostalih dirk za Slovenski 'cross country' pokal:

6. 20.10. Dragonja

7. 27.10. Orehova vas

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr, dodatne informacije pa na: www.crosscountry.si in www.amzs-sport.com

SXC Press

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"