Odpoved dirk evropskega prvenstva za razreda EMX 65 in 85

28. 4. 2020 | Jaka Završan
Deli
Odpoved dirk evropskega prvenstva za razreda EMX 65 in 85 (foto: MXGP)
MXGP

FIM in Youthstream sta pred kratkim sporočila, da letošnjega evropskega prvenstva za najmlajše zaradi nastale situacije žal ne bo mogoče izpeljati. 

Gre za kategoriji, v katerih se pomerijo najmlajši, ki so glede na narodnost razdeljeni na štiri območja oziroma cone. Najboljših deset v skupnem seštevku iz posameznega območja pa se uvrsti v finale, ki že kar tradicionalno vsako leto poteka v češkem Loketu. Na žalost pa je to tradicijo letos prekinil koronavirus, ki je svet v zadnjih tednih povsem postavil na glavo. 

Eddie Herd, predsednik uprave FIM-a:

"Žal nam je, da sporočamo to žalostno novico. Odločitev je bila težka, a menimo, da je glede na trenutne razmere nujna. Večino dirk evropskega prvenstva za tovrstna tekmovalna razreda je že bilo odpovedanih, kar situacijo le še otežuje. Prav tako se zavedamo, da je problematičen tudi finančni vidik, saj je virus močno udaril tudi na gospodarstvo. Stremimo k temu, da poskusimo vsem talentiranim mladcem zagotoviti kar se da enake pogoje za dirkanje, kar pa je v teh razmerah skorajda nemogoče."

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem