Ponovne spremembe letošnjega koledarja MXGP: Italija bo gostila kar devet dirk!

19. 8. 2020 | Jaka Završan
Deli

Čeprav je prvi in po vsej verjetnosti tudi najhujši val koronavirusa že za nami, pa se ukrepi po svetu zopet nekoliko zaostrujejo, česar se zavedajo tudi organizatorji svetovnega prvenstva v motokrosu, na kar so odgovorili z vnovičnimi spremembami koledarja.

Prejšnji teden smo bili priča trem dirkam v roku sedmih dni, ki so se zgodile v latvijskem Kegumsu. Dirkaški program je bil na ta račun skrčen na en sam dan, najboljše motokrosiste pa smo v akciji videli v dveh zaporednih nedeljah in sredo. To se je v zgodovini motokrosa zgodilo prvič, zato se je lahko le predvidevalo, če bo takšen urnik sprejemljiv za organizatorje in seveda tudi voznike, skupaj z njihovimi ekipami in vsemi ostalimi udeleženci karavane. Izkazalo se je, da vse skupaj funkcionira, kar sta FIM in Infront Moto Racing hitro izkoristila in tak format dirkanja poleg Lommla prenesla še v Faenzo, Mantovo in Pietramurato.

Posodobljeni koledar

Motokrosistično elito do konca sezone čaka še štirinajst dirk, od tega pa naj bi se jih po trenutnem scenariju kar devet odvilo v sosednji Italiji. Ob morebitnih dodatnih sprostitvah ukrepov za gledalce, je to za Slovence izjemna novica, saj bomo lahko z relativno nizkimi potnimi stroški pesti za naša predstavnika stiskali kar v živo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja